Politika

Başbakan Yardımcısı Bozdağ: Yozgat Havaalanı'nın temeli 3 Haziran'da atılacak

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ, Yozgat Havaalanı'nın temelinin 3 Haziran Pazar günü atılacağını bildirdi.

27.05.2018 - Güncelleme : 27.05.2018
Başbakan Yardımcısı Bozdağ: Yozgat Havaalanı'nın temeli 3 Haziran'da atılacak

YOZGAT 

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, AK Parti'nin 27. dönem milletvekili adaylarının tanıtım toplantısında konuştu.

AK Parti'nin Yozgat'a yaptığı yatırımları anlatan Bozdağ, seçimlerin ardından da yeni hizmetlerin hayata geçirileceğini dile getirdi.

Yozgat'ın 2019'un ikinci döneminde hızlı trene kavuşacağını bildiren Bozdağ, "Önümüzdeki hafta pazar günü saat 14.00'te Ulaştırma Bakanımız Sayın Ahmet Arslan'ın da katılımıyla Yozgat Havaalanı'nın temelini beraber atacağız." ifadesini kullandı. 

"Türkiye'yi durdurmak istiyorlar"

"Adam hızlı treni durduracak." değerlendirmesinde bulunan Bozdağ, CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce'nin de "Ben gelirsem Kanal İstanbul'u, yerli otomobili durduracağım" dediğini aktararak, şöyle devam etti:

"Bunlar her şeye karşılar, her şeyi durdurmak istiyorlar. Bilesiniz ki esasında bunlar Türkiye'yi durdurmak istiyorlar. Bir projeleri var mı? Yıkım projeleri, AK Parti'nin yaptıklarını imha, dünyanın devasa eserlerini durdurma ve yok etme projeleri var. Atatürk zamanında Türkiye uçak fabrikası kurmak için çalışmalar yapıyordu. Bu CHP zihniyeti ne yaptı, uçak fabrikasının kurulmasını engelledi, şimdi biz uçakları dışarıdan alıyoruz. 

"Dünya engel olamıyor, sen nasıl engel olacaksın"

Geçmişte Erbakan hocamızın otomobil projesi vardı. Bu zihniyet ne yaptı? Otomobil projesine de engel oldu. Eğer uçak projesine engel olmasalardı bugün Türkiye'nin semalarında, başka ülkelerin de semalarında Türk yapımı uçaklar uçuyor olacaktı ama bu zihniyet engel odlu. Belli ki değişmemişler. Şimdi Türkiye'nin yerli otomobil, tank, helikopter yapmasına, bunların tamamına engel olacaklarını söylüyorlar. Sen kimsin, nasıl engel olacaksın? Dünya engel olamıyor, sen nasıl engel olacaksın?"

"Bunların genetik kodlarında memlekete çivi çakmak diye bir şey yok"

CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı İnce'nin "İstanbul'a dördüncü köprü" yapacağına yönelik açıklamalarda bulunduğunu anımsatan Bozdağ, "Hemen arkasından 'Yerli otomobili, Kanal İstanbul'u durduracağım' diyor. Neden? Çünkü bunların genetik kodlarında memlekete çivi çakmak diye bir şey yok. Her şeye karşı, her şeyi engelliyorlar. Böyle bir zihniyet olabilir mi?" şeklinde konuştu.

"Televizyonda doğru söylüyorlar, Twitter'da şaşıyorlar"

Muharrem İnce'nin bir televizyon kanalında büyükelçilerle yaptığı görüşmeye ilişkin açıklamalarına da değinen Bozdağ, şunları kaydetti:

"Şimdi konuşuyorlar, büyükelçilerle konuşmuşlar. Sayın İnce, televizyonda kendisi söylüyor. Gazeteciler, 'Erdoğan'ı yargılayacak mısınız, büyükelçiler size böyle bir şey sordu mu?' diye soruyor, önce 'Hayır' diyor sonra 'Evet sordular' diyor. Bir gün sonra da Twitter'dan 'Ben böyle bir şey demedim' diye yalanlıyor. Canlı yayında söylemişsin. Söylediğini bu milletin her bireyi 'Büyükelçiler bana bunu sordu' diye anlamış, bunun başka türlü tevili yok. Belli ki zırvalamışsın ama zırva tevil götürmez. Ertesi gün Twitter'dan yalanladı. Şimdi bunlar televizyonda doğru söylüyorlar, Twitter'da şaşıyorlar. Nasıl bağımsız Türkiye olacak? Sen büyükelçilerle oturmuşsun, 'Türkiye'nin cumhurbaşkanını yargılayacak mısın' diye soruyorlar, sen de onlara Türkiye'nin cumhurbaşkanını nasıl yargılayacağını, böyle bir yargıyı nasıl kuracağını anlatıyorsun. Neren senin bağımsız, yerli, milli? Büyükelçilerin gözünün içine bakarak mı Türkiye'yi yöneteceksiniz?"

"PKK'lılara Köln'de miting yapma imkanı getirdiler"

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Almanya'ya tepki göstererek, şunları kaydetti:

"Dün Almanya'da PKK'lıların seçime dönük miting yapmalarına izin verdiler. Aynı Almanya, kendileri mevzuat değişikliğine gittiler, Türkiye'yi engellemek için bütün başka ülkelerin Almanya'da seçim propagandası yapmalarına izin vermeyeceklerine dair düzenlemeler yaptılar ama amaç Türkiye'yi engellemekti. Fakat dün ne oldu? PKK'lılara Köln'de miting yapma imkanı getirdiler, verdiler. Türkiye'ye karşı adil, objektif değiller. Adil, objektif görünme ihtiyacı dahi duymuyorlar. 'Biz Türkiye'nin seçiminde tarafız, Recep Tayyip Erdoğan'a kaybettirecek kim varsa ona her türlü desteği tereddütsüz vermeye hazırız' diyorlar. Biz Amerika'ya, Almanya'ya, Fransa'ya, İsrail'e veya başka bir ülkeye cumhurbaşkanı seçmiyoruz. "

"Size ne Türkiye'nin cumhurbaşkanı, parlamento seçiminden"

Türk vatandaşları başka bir ülkenin cumhurbaşkanlığı için de oy kullanmıyor. Bu ülkelerin vatandaşları da Türkiye'nin cumhurbaşkanı ve parlamento seçiminde oy kullanmayacaklar. O zaman size ne Türkiye'nin cumhurbaşkanı, parlamento seçiminden. Sizi ne ilgilendirir. Emin olun eğer 24 Haziran'da ayağımız bir tökezlesin, görün bayramı... CHP'liler, Saadet'liler, falan filan yapmayacak, Tel Aviv'de İsrailliler, Washington'da Amerikalılar, FETÖ'cüler, Berlin'de, Köln'de Almanlar, PKK'lılar yapacak."

Bozdağ, esnafı ziyaret etti

AK Parti milletvekili aday tanıtım programına katılan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, adaylar Yusuf Başer, Sibel Yıldırım ve İskender Minar ile Lise Caddesi'ndeki esnafı ziyaret etti. 

İş yeri sahipleri ve çalışanlarla sohbet eden Bozdağ, 24 Haziran seçimlerinde kendileri için destek ve dua istedi. 

Ziyaretlerinden dolay iş yeri sahipleri de Bozdağ ve milletvekili adaylarına teşekkür etti. 

Bozdağ ve milletvekili adaylarına ziyaretlerinde AK Parti Yozgat İl Başkanı Celal Köse, Belediye Başkanı Kazım Arslan da eşlik etti.

Muhabir: Kemal Karadağ, Ömer Ertuğrul

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın