Dolar
32.33
Euro
34.95
Altın
2,214.63
ETH/USDT
3,577.90
BTC/USDT
70,885.00
BIST 100
9,056.87
Kurumsal Haberler, Yılın Fotoğrafları 2019

Şahika Ercümen'in tercihi 'Bilim ve barış kıtası' oldu

Serbest dalış rekortmeni milli sporcu Ercümen, AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylamasında, haber kategorisinde "Şehitlere saygı", yaşam kategorisinde "Bilim ve barış kıtası", spor kategorisinde "Şahika Ercümen'den dünya rekoru" adlı fotoğrafları seçti.

Emrah Oktay  | 25.12.2019 - Güncelleme : 25.12.2019
Şahika Ercümen'in tercihi 'Bilim ve barış kıtası' oldu Fotoğraf: Şebnem Coşkun/AA

İstanbul

Serbest dalış rekortmeni milli sporcu Şahika Ercümen, Anadolu Ajansının (AA) düzenlediği "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı.

                    

Şahika, AA muhabirleri ve foto muhabirlerinin yurt içinde ve yurt dışında çektiği fotoğrafları inceleyerek, "haber", "yaşam" ve "spor" kategorilerinde üç fotoğraf için oy kullandı.

Haber kategorisinde Sergen Sezgin'in "Şehitlere saygı" adlı fotoğrafına oy veren Şahika, yaşam kategorisinde seçimini Özge Elif Kızıl'ın "Bilim ve barış kıtası" isimli fotoğrafından yana kullandı.


Bilim ve barış kıtası
Şehitlere saygı

Milli sporcu, spor kategorisinde ise kendisinin yer aldığı Şebnem Coşkun'un "Şahika Ercümen'den dünya rekoru" adlı fotoğrafına oy kullandı.


Şahika Ercümen'den dünya rekoru

"Fotoğrafların hepsinde kendimle alakalı bir şeyler buldum"

Şahika Ercümen, "Yılın Fotoğrafları" oylamasında yer alan karelerin hepsinde kendisiyle alakalı bir şey bulduğunu söyledi.

Üç kategoride seçim yaptığı fotoğraflarla ilgili görüşlerini dile getiren rekortmen sporcu, "Fotoğrafların hepsinde kendimle alakalı bir şeyler buldum. Van'da dalışlar yaptık. Sarıkamış'ın 102 ve 103. yıl dönümü etkinliklerine katıldık. Sualtı fotoğrafları var. Çanakkaleli olduğum için, Çanakkale Savaşı benim hayatımda çok önemli bir yer ediniyor. Bundan dolayı haber kategorisinde oyumu Çanakkale şehitleriyle ilgili fotoğrafa verdim." diye konuştu.

Yaşam kategorisinde Antarktika Kıtası'nda kendisinin de katıldığı bilim seferinde çekilen bir fotoğrafı seçen Şahika, "Yaşam kategorisinde ise benim için çok özel olan Antarktika bilim seferimizde Özge Elif'in çektiği fotoğrafı seçtim. Orada kalıcı bilim üssümüzün kurulması için çok önemli bir hamleydi. O ekibin bir parçası olmak, orada dalan ilk kadın olabilmek benim için çok özel. Oradan buzdağlarının görüntüsü benim de zihnimde hala canlı." ifadelerini kullandı.

"Bu güzel karelerle ülkemizin ismini daha güzel bir şekilde duyurmuş oluyoruz"

Şahika Ercümen, spor kategorisinde oy kullandığı fotoğrafla ilgili şunları kaydetti:

"Spor kategorisinde ise bizim fotoğrafımız da yer alıyor. Yıllardır emek verdiğimiz, hazırlandığımız Guinness Rekorlar Kitabı'na giren Gilindire Mağarası'ndaki dalışımızda sualtındaki asker selamımız var. O dünya rekoruyla ülkemizin ismini tüm dünyaya duyurabilmek çok önemliydi. Sualtı fotoğrafçısı, bizim de ekibimizin bir parçası olan Şebnem mükemmel kareler çekti. Kendisi bile içlerinden seçmekte zorlanmıştır. Bu fotoğrafın altı çok dolu. Çok büyük bir emek, ter ve gözyaşı var. Ülkemizin için bulunduğu zor bir anda o rekorun kırılması benim için çok büyük bir anlam ifade ediyor. Bu yüzde bu rekor anının fotoğraflanmasına oyumu verdim. Umarım ülkemize hayırlı olur. Tüm dünyada yapılan bir oylama. Bu güzel karelerle ülkemizin ismini daha güzel bir şekilde duyurmuş oluyoruz."

"Anadolu Ajansı Yılın Fotoğrafları Oylaması"na katılmak için tıklayın >>

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.