Dolar
32.33
Euro
35.18
Altın
2,157.22
ETH/USDT
3,370.10
BTC/USDT
64,941.00
BIST 100
8,718.11
Dünya

Kerkük'teki operasyonda 4 DEAŞ militanı öldürüldü

Irak'ın Kerkük kentinde terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 4 militanın öldürüldüğü bildirildi.

24.05.2018 - Güncelleme : 24.05.2018
Kerkük'teki operasyonda 4 DEAŞ militanı öldürüldü

KERKÜK

Irak'ın Kerkük kentinde terör örgütü DEAŞ kalıntılarına yönelik operasyonda 4 militanın öldürüldüğü bildirildi.

Kerkük Polis Müdürlüğü Basın Sorumlusu Afrasyav Kamil, vatandaşlardan gelen ihbarı değerlendirdiklerini belirterek, "Kentin güneyindeki Dakuk ilçesi yakınında düzenlenen baskında 4 DEAŞ militanı öldürüldü.'' dedi.

Operasyon sırasında bölgedeki Haftagar, Semmaka, Telgasba ve Geyda köyleri arasındaki yolların trafiğe kapatıldığını ve operasyona hava desteği de sağlandığını söyleyen Kamil, teröristlerin bulundukları yerin tam abluka altına alınmasının ardından operasyona başlandığını aktardı.

Terör örgütü DEAŞ kalıntılarının Dakuk ve Havice ilçelerindeki kamışlık alanlarda gizlendiklerine dikkati çeken Kamil, şunları kaydetti:

''Bölgenin kırsal kesimlerinde gizlenen DEAŞ kalıntılarına yönelik önümüzdeki günlerde operasyon başlatılacak. Zaman zaman meydana gelen güvenlik ihlallerinin önüne geçmek için başlatılacak operasyona, Irak federal polisinin yanı sıra hava desteğinin sağlanması ve başka güvenlik birimlerinin de katılması bekleniyor.''

Muhabir: Ali Mukarrem Garip

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın