Dolar
32.34
Euro
35.16
Altın
2,160.90
ETH/USDT
3,406.40
BTC/USDT
65,859.00
BIST 100
8,718.11
Dünya

Filistin'de 'Hiba'nın Barınağı' sokak kedileri için güvenli bir ev

Batı Şeria'da yaşayan Filistinli Hiba el-Cuneydi, evinin bahçesini sokak kedileri için barınağa dönüştürdü.

Qays Abu Samra, Zeynep Hilal Karyağdı  | 14.07.2019 - Güncelleme : 15.07.2019
Filistin'de 'Hiba'nın Barınağı' sokak kedileri için güvenli bir ev

El-Halil

İşgal altındaki Batı Şeria'nın El-Halil kentinde yaşayan Cuneydi (26), çok sevdiği kedilerin evsiz kalmasına dayanamayarak evini onlarla paylaşmaya karar verdi. 

Evini sokak kedilerine açan ve bahçesini barınağa dönüştüren Filistinli genç kız, barınakta kediler için uyku ve oyun alanları oluşturdu.  

Cuneydi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kedileri çocukluğundan beri çok sevdiğini, onları sokaktaki tehlikelerden daima korumak istediğini belirterek bu nedenle onlara evini açtığını söyledi.

Daha önce beslediği bir kedinin zehirlenerek öldüğünü ifade eden Cuneydi, "Bu acı olaydan sonra sokaktaki kedileri korumak için onlara evimde bakmayı düşünmeye başladım. Evin bahçesine yuvalar koyarak onları besledim." dedi.

Cuneydi, "Hiba'nın Barınağı" adını verdiği bahçesinde 2 yıldır kedilere güvenli bir yuva temin ettiğini ve her birinin ismi olduğunu belirtti.

"Hayvansever bir aileyiz"

Annesinin kendisine maddi, manevi her türlü desteği verdiğini dile getiren Cuneydi, "Biz hayvansever bir aileyiz. Özellikle kedileri çok seviyoruz. Annem kedilerin bakımında bana her türlü desteği veriyor. Basit bir evin bahçesinin barınağa dönüştürülmesi kolay değil. Onlara duyduğumuz sevgiyle bunu yapıyoruz." diye konuştu.  

Genelde insanlar ya da belediyenin sokak hayvanlarını zehirleyerek onlardan kurtulmak istediğini anlatan Cuneydi, toplumun evi kedilere açma fikrine uzak olduğunu ancak bu düşüncelerini değiştirmeyi temenni ettiğini belirtti.

Cuneydi, "İleride kediler için tam teşekküllü geniş özel bir barınak açmak istiyorum. Ancak şu an maddi şartlar buna engel oluyor." dedi.

Kedilerinin hayatının önemli bir parçası olduğunu söyleyen Cuneydi, "Zamanımın çoğunu onlara ayırıyorum. Birkaç saat uzak kalsam bile çok özlüyorum. Kedilerin olmadığı bir hayat düşünemiyorum." ifadelerini kullandı.

Yaralı hayvanları da barınağa kavuşturduğunu dile getiren Cuneydi, komşularının sokakta bulunan yaralı bir kedi getirdiğini, veteriner çağırarak tedavi ettirdiğini ve yakında tamamen iyileşeceğini söyledi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın