Dolar
32.37
Euro
35.01
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,554.80
BTC/USDT
70,241.00
BIST 100
9,092.76
Dünya

Bakü WorldFood Azerbaijan ve Caspian Agro fuarları başladı

Azerbaycan'da düzenlenen ve 34 ülkeden 402 şirketin katıldığı fuarda yaklaşık 40 Türk şirketi de yer alıyor.

16.05.2018 - Güncelleme : 16.05.2018
Bakü WorldFood Azerbaijan ve Caspian Agro fuarları başladı Fotoğraf: AA/Resul Rehimov

Baki

BAKÜ

Azerbaycan'da 24. Uluslararası Gıda Sanayisi Fuarı (WorldFood Azerbaijan) ile 12. Uluslararası Tarım Fuarı (Caspian Agro) kapılarını ziyaretçilere açtı.

Azerbaycan'ın en önemli tarım ve gıda etkinliği olarak gösterilen ve Bakü EXPO Merkezi'nde düzenlenen fuarı Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de ziyaret etti. 34 ülkeden 402 şirketin yer aldığı fuarı gezen Aliyev, yetkililerden bildi aldı. Türkiye standını da gezen Aliyev'e GÜBRETAŞ Genel Müdürü İbrahim Yumaklı hediye takdim etti.

Fuarda, başta GÜBRETAŞ olmakla tarım ve gıda sektöründe faaliyet gösteren yaklaşık 40 Türk şirketi de yer alıyor. 

"GÜBRETAŞ, Azerbaycan'da bilinçli tarım modeli oluşturmak istiyor"

GÜBRETAŞ Genel Müdürü Yumaklı basın mensuplarına yaptığı açıklamada, GÜBRETAŞ'ın yüzde 32'lik pazar payı ile Türkiye'nin gübre sektöründeki lideri olduğunu söyledi.

GÜBRETAŞ'ın, 1 milyon 100 bin çiftçinin üye olduğu Türkiye Tarım Kredi Kooperatiflerinin yüzde 75 payla ortağı olduğu bir şirket olduğunu hatırlatan Yumaklı, "Katı gübrede 1 milyon ton, sıvı ve toz grubundan da yaklaşık 100 bin ton üretim kapasitemiz var. 2017'den itibaren GÜBRETAŞ'ın yönünü ihracat pazarlarına çevirmesiyle ilgili bir metot geliştirdik." bilgisini vergi.

Afrika'dan Körfez ülkelerine, Orta Asya'ya kadar geniş yelpazede ürün ihraç ettiklerini belirten Yumaklı, "Azerbaycan'ın tarım konusunda gelişme kaydetmesi Türkiye'den de fark edildi. 66 yıllık önemli tecrübesi olan bir firmanın tecrübelerini Azerbaycan'la paylaşmak üzere buraya geldik. Bununla ilgili Azerbaycan'da bir model oluşturmak üzerinde çalışıyoruz. Bilinçli tarım konusunu buraya bir bütün olarak getirmek istiyoruz." şeklinde konuştu.

Aliyev'den ziyaret

Azerbaycan'ın en önemli tarım ve gıda etkinliği olarak gösterilen ve Bakü EXPO Merkezi'nde düzenlenen fuarı Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de ziyaret etti.

Türkiye standını da gezen Aliyev'e GÜBRETAŞ Genel Müdürü İbrahim Yumaklı hediye takdim etti.

Muhabir: Ruslan Rehimov

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.