Spor, Futbol

Spor Toto'dan futbol alt liglerine 200 milyon liralık destek

Spor Toto, geride kalan sezonda Spor Toto 1. Lig, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig kulüplerine isim hakkı ödemesi ve reklam karşılığı sponsorluk bedeli altında 199 milyon 476 bin liralık destek sağladı.

14.06.2018 - Güncelleme : 14.06.2018
Spor Toto'dan futbol alt liglerine 200 milyon liralık destek

ANKARA 

Spor Toto Teşkilat Başkanlığı, geride kalan 2017-2018 futbol sezonunda Spor Toto 1. Lig, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig kulüplerine isim hakkı ödemesi ve reklam karşılığı sponsorluk bedeli altında 199 milyon 476 bin liralık destek sağladı.

Teşkilattan yapılan açıklamaya göre kurum, 3 ayrı ligdeki kulüplere isim hakkı bedeli olarak 158 milyon 526 bin lira, sezon boyunca forma ve şortlarında Spor Toto Teşkilat Başkanlığının logosunu bulundurmak şartıyla yapılan sponsorluk sözleşmesi gereği de 40 milyon 950 bin lira finansal destek verdi.

Açıklamada ayrıca, teşkilatın 2011-2012 sezonundan bu tarafa isim hakkı ödemeleri adı altında 1. Lig kulüplerine 301 milyon 560 bin TL, 2. Lig kulüplerine 348 milyon 283 bin TL, 3. Lig kulüplerine de 287 milyon 37 bin TL kaynak sağladığı ifade edildi.

Spor Toto 1. Lig'de Boluspor, 2 milyon 731 bin lirayla gelir bakımından ilk sırayı aldı. Spor Toto Süper Lig'e yükselen ekipler içerisinde Büyükşehir Belediye Erzurumspor 2 milyon 542 bin, Çaykur Rizespor 2 milyon 413 bin, MKE Ankaragücü de 2 milyon 277 bin liralık desteğin sahibi oldu. 

Forma sponsorluğu 

Spor Toto Teşkilat Başkanlığı, 1. Lig, 2. Lig ve 3. Lig'de mücadele eden takımlara 2017-2018 sezonu boyunca forma ve şortlarında kurumun logosunu bulundurmak şartıyla yapılan sponsorluk sözleşmesi gereği de kaynak sağladı.

Bu kapsamda, 1. Lig ekiplerine takım başına 1 milyon TL olmak üzere 18 milyon TL, 2. Lig ekiplerine takım başına 300 bin TL olmak üzere 10 milyon 800 bin TL, 3. Lig ekiplerine ise takım başına 225 bin TL olmak üzere 12 milyon 150 bin TL, toplamda da 40 milyon 950 bin TL'lik destek aktarıldı.

Kasapoğlu: Elimizi taşın altına koymaktan çekinmedik

Spor Toto Teşkilat Başkanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türk futbolunu daha da ileri taşıyabilme konusunda her zaman taşın altına ellerini koyacaklarını, ancak özel sektörün de olayların içine kanalize edilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

"Bütün spor paydaşları süratle organize olup özel sektör kaynaklarını spora çekmelidir." diyen Kasapoğlu, "Futbolun kıymetini hepimizin bilmesi gerektiğine inanıyor, ülkemiz futboluna vermiş olduğumuz dünyada örneği yok denecek kadar az olan bu destekten dolayı mutluluk duyuyorum." ifadesini kullandı.

Türk halkının futbola bakış açısının her kesim tarafından bilindiğini ifade eden Kasapoğlu, şunları kaydetti:

"Millet olarak futbolu coşkuyla ve büyük bir heyecanla yaşıyoruz. Manevi olarak kulüplere aşırı bağlılığımızda herhangi bir şüphe yok. Fakat maddi konularda kulüplerimiz, '4 büyükler' dışında kalan 'Anadolu kulüpleri' diye tabir ettiğimiz kulüpler sponsor bulmakta ve maddi gelir elde etmekte zorlanıyor. Bu kulüplerimizin taraftar ve kombine gelirleri yok denecek kadar az. Biz de bu durumda Spor Toto Teşkilatı olarak elimizi taşın altına koymaktan çekinmedik. Çünkü alt liglerde kalitenin yükselmesi demek doğrudan Süper Lig'in ve akabinde de Türk futbolunun yükselmesi demektir."

Başkan Kasapoğlu, Türk futbolunda dünya çapında oyuncuların olması gerektiğini de belirterek, "Kulüp bazında ve milli takım seviyesinde başarı istiyoruz. Herkesçe söylenen bir slogan var ve ben de gerçekten bu sloganı doğru buluyorum; 'futbol her zaman futbol değildir.' Milli takımın bir galibiyeti sonrası ülkede gündem değişip huzur geliyorsa, bunu futbola borçluyuz. Futbol, günümüzün en etkili sosyal faaliyetleri arasında yer almaktadır." şeklinde görüşlerini açıkladı.

Muhabir: Ömer Hakan Kibar

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.