Dolar
32.38
Euro
34.98
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,531.20
BTC/USDT
69,742.00
BIST 100
9,087.06
Ekonomi

Ağbal 'Otomatik bilgi değişimi' tartışmalarına açıklık getirdi

Maliye Bakanı Ağbal, "OECD tarafından oluşturulan ve 116 ülkenin imzaladığı 'Otomatik bilgi değişimi' kapsamında şu an için bilgi paylaşımı yaptığımız bir ülke yok. Gereken idari, teknik ve yasal yapı, 2019 yılının sonuna kadar tamamlanacak dedi.

Merve Özlem Çakır  | 09.01.2018 - Güncelleme : 09.01.2018
Ağbal 'Otomatik bilgi değişimi' tartışmalarına açıklık getirdi

Ankara

ANKARA - MERVE ÖZLEM ÇAKIR

Maliye Bakanı Naci Ağbal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2010 yılında ABD'de, finansal hesapların otomatik değişimini öngören, FATCA Yasası'nın yürürlüğe girmesiyle uluslararası alanda otomatik bilgi değişiminin sıkça tartışılmaya başlandığını hatırlattı. 

Ağbal, bu kapsamda, OECD'nin de çalışmalar yaptığını ve 2011 yılında oluşturduğu "Vergi Konularında Karşılıklı İdari Yardımlaşma Sözleşmesi"nin otomatik bilgi değişimine de imkan sağladığını ifade etti.

Daha sonrasında yine OECD tarafından, otomatik bilgi değişiminin standartlarının belirlendiğine işaret eden Ağbal, sözleşmeye taraf tüm ülkelerin buna uyması gerektiğini söyledi.

Ağbal, bugün itibarıyla 116 ülkenin söz konusu sözleşmeyi imzaladığına dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Türkiye de bu 116 ülkeden biri. Türkiye açısından otomatik bilgi değişimine ilişkin yasal süreç henüz tamamlanmamıştır. Dolayısıyla bilgi paylaşımı henüz başlamamıştır yani sözleşme kapsamında şu an için bilgi paylaşımı yaptığımız bir ülke yok. Avrupa Birliği ülkeleri başta olmak üzere, diğer ülkelerle bilgi paylaşımına başlamamız için gereken idari, teknik ve yasal yapı, 2019 yılının sonuna kadar tamamlanacak. Hangi ülkelerle karşılıklı bilgi değişimi yapılacağı da ilerleyen süreçte Bakanlar Kurulu kararı ile belirlenecek."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın