Dolar
32.35
Euro
34.91
Altın
2,219.67
ETH/USDT
3,555.60
BTC/USDT
70,795.00
BIST 100
9,079.97
Dünya

Rusya’nın 'yenilmez silahları'nda hazırlıklar tamamlanıyor

Rusya Devlet Başkanı Putin'in "yenilmez" olarak tanımladığı silahlardan, kıtalar arası hipersonik füze sisteminin geliştirilmesinin ve kıtalararası balistik füzenin ise fırlatma testlerinin tamamlandığı bildirildi.

19.07.2018 - Güncelleme : 19.07.2018
Rusya’nın 'yenilmez silahları'nda hazırlıklar tamamlanıyor

MOSKOVA

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Rusya Savunma Sanayi Kompleksi tarafından Avangard füze sisteminin geliştirilmesinin temel olarak tamamlandığı ve seri üretim aşamasına geçildiği ifade edildi. 

Kıtalararası balistik füze sisteminin fırlatma testi programı tamamlandı

Ayrıca nükleer başlık taşıma kabiliyeti olan Sarmat isimli kıtalararası balistik füze sisteminin fırlatma testi programının tamamlandığı ifade edildi.

Açıklamada, yeni stratejik silah sistemlerinin oluşturulmasının Rusya’nın savunma kapasitesinin arttırılması, Rusya ve müttefiklerine yönelik herhangi bir saldırıyı önleme amaçlı olduğu vurgulandı.

Putin "yenilmez" olarak nitelendirmişti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, mart ayında Federal Mecliste yaptığı konuşmada, aralarında Avangard ve Sarmat füze sistemlerinin de bulunduğu pek çok yeni silahı "yenilmez" olarak nitelendirmişti. 

Avangard kıtalararası füze, düşman ülke savunma sistemlerine yakalanmıyor, füzenin ayrıca hava savunma sistemlerini kolaylıkla bertaraf edeceği savunuluyor. Hipersonik başlığa sahip füzenin ses hızının 20 katına çıkabileceği, üstün manevra kabiliyetinin yanı sıra 9 kilometre yükseklikte uçabileceği belirtiliyor.

Sarmat kıtalararası balistik füzenin kuzey ve güney kutuplarını geçerek hedefe ulaşabilme kabiliyetine sahip olduğu kaydediliyor. Nükleer başlık da takılabilen füzenin ağırlığı 200 ton ve menzili 11 -18 bin kilometre arasında değişiyor.

Muhabir: Ali Cura

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın