Dolar
32.49
Euro
34.95
Altın
2,331.18
ETH/USDT
3,155.70
BTC/USDT
64,674.00
BIST 100
9,716.77
Dünya

Koalisyon güçleri terör örgütü YPG/PKK'ya iş makineleri gönderdi

DEAŞ karşıtı koalisyon güçleri, Deyrizor ilinde terör örgütü YPG/PKK'nın kurduğu sözde yerel meclise, mevzi, cephe ve tünel yapımında da kullanabilecek iş makineleri temin etti.

10.04.2019 - Güncelleme : 11.04.2019
Koalisyon güçleri terör örgütü YPG/PKK'ya iş makineleri gönderdi

Ankara

Suriye'de ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı uluslararası koalisyon güçleri, Deyrizor ilinde terör örgütü YPG/PKK'ya mevzi, cephe ve tünel yapımında da kullanabilen iş makineleri gönderdi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, DEAŞ karşıtı uluslararası koalisyon, terör örgütü YPG/PKK'nın Deyrizor'da kurduğu sözde yerel meclisine verdiği destek kapsamında çok sayıda iş makinesi teslim etti.

YPG/PKK'nın teslim aldığı iş makinelerini işgal ettiği bölgelerde mevzi, cephe ve tünel yapımında da kullanacağı öğrenildi.

Kaynaklar, koalisyon güçlerinin daha önce de YPG/PKK'nın işgal ettiği bölgelerde kurduğu sözde yerel meclislere çok sayıda iş makinesi verdiğini vurguladı.

ABD, son olarak 2 Nisan'da Irak'tan Suriye'ye, terör örgütü YPG/PKK işgalindeki bölgeye, kapalı kasalar, tankerler, dört çeker araç ve iş makineleri taşıyan 100 civarı tırla sevkiyat yapmıştı.

YPG/PKK, 2014'ten bu yana aldığı ABD desteğiyle Suriye'nin üçte birini işgal etmişti.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.