Dolar
32.33
Euro
34.88
Altın
2,220.56
ETH/USDT
3,562.80
BTC/USDT
70,787.00
BIST 100
9,079.97
Dünya

İran'da 11 askerin öldüğü saldırıyı terör örgütü PEJAK üstlendi

İran'ın batısındaki Merivan kırsalında güvenlik güçleri ile PKK'nın İran kanadı PEJAK miltanları arasında çıkan çatışmada 11 asker hayatını kaybetti.

21.07.2018 - Güncelleme : 21.07.2018
İran'da 11 askerin öldüğü saldırıyı terör örgütü PEJAK üstlendi

ANKARA

İran'ın batısında Devrim Muhafızları Ordusu güçleri ile terör örgütü PKK'nın İran kanadı PEJAK miltanları arasında çıkan çatışmada 11 askerin hayatını kaybettiği bildirildi.

İran resmi ajansı IRNA'ya açıklamalarda bulunan Kürdistan eyaleti Emniyet Müdürü Rıza Mirzayi, sabaha karşı Merivan kent kırsalında güvenlik güçleriyle silahlı gruplar arasında çatışma çıktığını duyurdu.

Basına açıklama yapan Merivan Kaymakamı Muhammed Şefii ise, "Merivan'a bağlı Dori köyü yakınlarında düzenlenen saldırının sorumluluğunu terör örgütü PEJAK üstlendi." dedi. 

Şefii, teröristlerin sabaha karşı 02.30'da Dori köyü yakınlarındaki sınır karakoluna saldırdığını ve karakolun mühimmat deposunun patlatıldığını belirtti. 

Saldırıda 11 Devrim Muhafızı'nın yaşamını yitirdiğini aktaran Şefii, güvenlik güçlerinin karşı ateşinde çok sayıda teröristin öldürüldüğünü yaralanan bazı teröristlerin de çevredeki dağlara kaçtığını söyledi. 

İran'ın batısında Kürdistan eyaletine bağlı Merivan kenti daha önce de İran askerleri ile terör örgütü PKK'nın İran kanadı PEJAK militanları arasındaki çatışmalara sahne olmuştu.

Muhabir: Ahmet Dursun

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın