Dolar
32.34
Euro
35.17
Altın
2,154.89
ETH/USDT
3,354.20
BTC/USDT
64,388.00
BIST 100
8,738.82
Dünya, seçim 2018

Yurt dışındaki Türkler Erdoğan'ın zaferini kutluyor

Yurt dışında yaşayan Türkler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim zaferini kutladı.

24.06.2018 - Güncelleme : 25.06.2018
Yurt dışındaki Türkler Erdoğan'ın zaferini kutluyor Fotoğraf: AA/Furkan Abdula

ANKARA

Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde sonuçların belli olmasının ardından Belçika'nın başkenti Brüksel'de yaşayan Türkler sevinç gösterisi yaptı.

Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) üyeleri, sonuçların açıklanmasının ardından kutlamalar yaptı. Belçika'daki kutlamalar, başkent Brüksel'de Türk mahallesi olarak bilinen Chaussee de Haecht sokağında yoğunlaştı.

Türk bayrağının yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterlerini taşıyan Türkler, sık sık slogan attı, bir grup Türk araçlarıyla sokaklarda turladı.

Belçika polisi kutlamalar sırasında güvenlik önlemleri aldı.

Almanya

Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde sonuçların gelmeye başlamasının ardından Almanya'da sevinç gösterileri düzenlendi.

Başkent Berlin'in en işlek caddesi olan Kudamm'da toplanan AK Partililer araçlarla konvoy oluşturdu. ''En büyük Türkiye'', ''Recep Tayyip Erdoğan'' şeklinde sloganlar atan topluluk, korna çalarak seçim sonuçlarını kutladı.

Köln kenti yakınlarındaki Kerpen beldesinde bir araya gelen AK Partililer de marş ve şarkılar söyleyerek, büyük bir coşku yaşadı.

Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterlerini taşıyan Türkler, Türkiye ve Erdoğan lehine sloganlar atarak, kutlama yaptı.

Başkent Berlin'in Schöneberg ilçesinde de AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi'nde toplanan vatandaşlar seçim soncunu televizyondan takip etti.

Seçim sonuçları doğrultusunda kutlamalara başlayan vatandaşlar sloganlar attı.

Daha sonra ellerinde Türk ve AK Parti bayrakları ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğraflarını taşıyan vatandaşlar, araç konvoyu oluşturarak kent merkezinde bulunan Kürfürstendamm Caddesi'ne gitti. 

Avusturya

Avusturya'nın başkenti Viyana'daki Türk vatandaşları da Cumhurbaşkanlığı ve 27'nci Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nde, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ak Parti'nin başarısını coşkulu bir şekilde kutladı.

Günün erken saatlerinde çok sayıda vatandaş, seçim sonuçlarını takip etmek için belirlenen konferans merkezini doldurdu. Yüksek Seçim Kurulu'nun seçim yasağını kaldırmasıyla açıklanmaya başlanan sonuçlara göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ak Parti'nin elde ettiği başarıyı kutlayan vatandaşlar, Türkiye bayrakları sallayarak, türküler eşliğinde sevinç gösterisinde bulundu.

Avusturya'da sandığa yoğun ilgi gösteren Türkler, sonuçlardan duydukları memnuniyeti dile getirdi. 

İsveç

Sandıktan çıkan sonuçları AK Parti Stockholm Seçim Koordinasyon Merkezi'nde izleyen partililer, daha sonra araçlarına binerek konvoyla Türkiye'nin İsveç Büyükelçiliği önüne gitti.

Burada şarkılar söyleyerek kutlama yapan vatandaşlar, Türk bayrağı ile AK Parti ve MHP flamaları salladı.

Vatandaşların yanına gelen Türkiye'nin İsveç Büyükelçisi Emre Yunt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, seçimlerin tüm Türkiye'ye hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Sonucun tüm Türkiye'ye hayırlı olmasını dileğinde bulunan İsveç AK Parti SKM Başkanı Özer Eken de demokrasinin kazandığını söyledi. 

İsveç'te çok çalıştıklarını ve seçmenin sandığa gitme oranını artırdıklarını kaydeden Eken, ekibine ve partililere teşekkür etti.

İngiltere

Erdoğan'ın ve AK Parti'nin başarısını kutlamak için İngiltere'nin Londra'daki Hyde Park'ta toplanan Türkler, seçimlerin sonuçlarını sevinçle karşıladı.

Kutlamalara, başta Uluslararası Demokratlar Birliği ve Londra Gençlik Kolları olmak üzere çok sayıda sivil toplum kuruluşunun temsilcisi katıldı. 

Ellerinde Türk bayrakları ile parkta bir araya gelen vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek sloganları attı.

Azerbaycan

Resmi olmayan sonuçların açıklanmasının ardından araçlarıyla Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği önüne giden vatandaşlar, Büyükelçiliğin yakınlarındaki Atatürk Parkı'nda toplandı. Buradaki anıt önünde İstiklal Marşı söyleyen vatandaşlar, Türk bayrağı ile AK Parti ve MHP flamalarını sallayarak kutlama yaptı. 

Azerbaycan'daki AK Parti'liler ve MHP'liler kutlamalarını Bakü sokaklarında araçlarıyla tur atarak sürdürdü.

Bosna Hersek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimdeki başarısı, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da coşkuyla kutlandı.

Aralarında Saraybosna'da yaşayan Türklerin yanı sıra Bosnalı, Filistinli ve Ganalıların da bulunduğu yüzlerce insan, araçlarıyla şehir turu yaptıktan sonra tarihi Başçarşı'da toplandı.

Ellerinde Türk ve Bosna Hersek bayrakları taşıyanlar, Erdoğan'ın seçim başarısını sloganlarla kutladı.

Pakistan

Pakistan'ın başkenti İslamabad'ın G-6 bölgesinde toplanan Türkler ve Pakistanlılardan oluşan grup araçlarla konvoy yaptı.

Türk ve Pakistan bayraklarının bulunduğu araçlarla kentte zafer turu atan vatandaşlar, kentin sembolü Kral Faysal Camii önünde inerek Erdoğan ve Türkiye lehinde sloganlar attı.

Yol kenarında bekleyen vatandaşlar da konvoya alkışlarla destek verdi.

Yaklaşık 25 araç ve 10 motosikletten oluşan konvoya Pakistan polisi de eşlik etti. 

Sudan

Sudan’da yaşayan Türkler, seçim sonuçlarının ardından başkent Hartum sokaklarında araç konvoylarıyla kutlama yaparken, Sudanlıların da destek verdiği görüldü.

Türkiye’nin Hartum Büyükelçilik binasına gelen kalabalık burada “Recep Tayyip Erdoğan” lehine sloganlar attı.

Makedonya

Eski Türk Çarşısı'ndaki Murat Paşa Camisi önünde toplanan çok sayıda Üsküplü, Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafları ile süslenen çarşıda seçim sonuçlarını coşkuyla kutladı.

Çarşı Esnafı zafer nedeniyle yüzlerce kişiye baklava dağıttı. Kutlamalara Türkler, Arnavutlar ve Boşnaklar katılırken, "Dik dur eğilme Üsküp seninle" sloganları atıldı.

Kutlamaların ardından Üsküplüler araçlarıyla konvoy yaparak şehirde tur attı.

Başkent Üsküp dışında, ülkenin kuzeybatısındaki Gostivar halkı da bu vesileyle sokaklara çıkarak davullu zurnalı kutlama yaptı.

Kosova

Kosova'nın Prizren kentinde yüzlerce vatandaş sokaklara döküldü.

Türkiye'nin Prizren Başkonsolosluğu önünde toplanan Prizrenliler, "Dik dur eğilme, Kosova seninle", "Kosova seninle gurur duyuyor" şeklinde sloganlar attı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafı ile Kosova, Arnavutluk ve Türkiye bayrakları taşıyan vatandaşlar, Prizren sokaklarında arabalarla konvoy yapıp şehirde tur attı.

Arnavutluk

Arnavutluk'un başkenti Tiran'ın bazı sokaklarında toplanan vatandaşlar, Arnavutluk ve Türk bayraklarıyla resmi olmayan seçim sonuçlarını kutladı.

Vatandaşlar, Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan lehine sloganlar atarken, seçim sonuçlarını da an be an takip etti.

Türkiye'de okuyan Arnavut gençler de kutlamalara katılırken, Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a desteklerini ifade etti.

Hollanda

Hollanda’nın Rotterdam kentinde yaşayan Türk vatandaşları da ellerinde Türk bayraklarıyla Türkiye’nin Rotterdam Başkonsolosluğu önünde toplandı, sloganlar atarak sevinç gösterisinde bulundu.

Hollanda'da yaşayan Türkler, başkonsolosluk önünde toplandıktan sonra konvoy oluşturarak şehir turu attı.

Diğer yandan çok sayıda vatandaş, seçim sonuçlarını takip etmek için doldurdukları konferans merkezinde sevinç kutlamaları yaptı.

Fransa

Fransa'da yaşayan Türk vatandaşları, dernek ve iş yerlerinde bir araya gelerek sonuçları takip etti.

Strazburg kentinde ilk sonuçların açıklanmasıyla birlikte araçlarıyla uzun konvoylar oluşturan vatandaşlar, şehir merkezinde tur attıktan sonra Avrupa Parlamentosu'nun (AP) önünde buluşarak sevinç gösterisi düzenledi.

Şehrin Vosges Bulvarında bulunan Türkiye Cumhuriyeti Strazburg Başkonsolosluğu binası önünde toplanan çok sayıda kişi, buradan klakson ve sloganlar eşliğinde AP önüne geldi. Burada dev bir Türk bayrağı açan vatandaşlar, ellerinde Ak Parti, MHP ve bazı derneklere ait flamalarla sloganlar attı.

Şehrin doğusunda bulunan ve Nusret Tutan isimli bir iş adamına ait ait iş yerinde öğleden sonra bir araya gelen yüzlerce kişi, sonuçları televizyon ekranından izledi.

Sonuçların açıklanmasıyla birlikte araçlara binen vatandaşlar, buradan şehir merkezine giderek diğer kutlama konvoylarına katıldı.

Kutlamalar Fransa'nın başta Paris olmak üzere Lyon, Mulhouse, Marsilya, Bordeaux, Toulouse ve Lille şehirlerinde de düzenlendi. Lyon'da Bellecour Meydanı'nda bir araya gelen yüzlerce kişi, meşaleler ve şarkılarla Türkiye ve Erdoğan sloganı attı.

Katar

Katar'ın başkenti Doha'nın turistik mekanlarından "Vakıf Çarşısı"nda bir Katarlı, Erdoğan'ın başarısını kutlamak amacıyla tatlı dağıttı.

Çarşıya gelen Türkler de ellerindeki Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesimleriyle slogan attı.

Lübnan

Lübnan'ın kuzeyindeki Trablus kentinde ve Nebatiye'ye bağlı Şeba beldesinde yüzlerce Türk ve Lübnan vatandaşı araçlarıyla konvoy oluşturarak Erdoğan'ın başarısını kutladı.

Başkent Beyrut'ta da çok sayıda kişi kentin batısındaki bir kafede bir araya gelerek seçim sonuçlarını yakından takip etti.  Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın