Dolar
32.34
Euro
35.17
Altın
2,154.93
ETH/USDT
3,359.90
BTC/USDT
63,950.00
BIST 100
8,702.35
Dünya

AB Brexit Başmüzakerecisi Barnier: Anlaşmasız Brexit ihtimali hiç bu kadar yüksek olmamıştı

AB Brexit Başmüzakerecisi Barnier, İngiltere Başbakanı May'in AB ile vardığı birlikten çıkış anlaşmasının İngiliz Parlamentosunda yapılan oylamada reddedilmesinin ardından, "Anlaşmasız Brexit ihtimali hiç bu kadar yüksek olmamıştı." dedi.

16.01.2019 - Güncelleme : 16.01.2019
AB Brexit Başmüzakerecisi Barnier: Anlaşmasız Brexit ihtimali hiç bu kadar yüksek olmamıştı

BRÜKSEL

Avrupa Birliği (AB) Brexit Başmüzakerecisi Michel Barnier, Avrupa Parlamentosunun (AP) Strazburg'da gerçekleştirilen Brexit oturumunda konuştu.

Ayrılık anlaşmasını AB ve İngiliz hükümetinin ortak hazırladığını anımsatan Barnier, İngiliz parlamentosunda yapılan oylama sonucunu üzüntüyle karşıladığını söyledi.

AB'nin önceliğinin düzenli bir ayrılık olduğunu vurgulayan Barnier, "Bu aşamada hiçbir senaryoyu yok sayamayız. Bu durum her zaman en fazla kaçındığımız anlaşmasız ayrılık senaryosu için özellikle geçerli." diye konuştu.

Barnier, İngiltere'nin 10 hafta sonra AB için üçüncü bir ülke konumuna geleceğine dikkati çekerek "Anlaşmasız Brexit ihtimali hiç bu kadar yüksek olmamıştı." ifadesini kullandı.

Anlaşmasız ayrılık senaryosunu önlemeye odaklandıklarını belirten Barnier, AB'nin her duruma karşı hazırlık çalışmalarına hız verdiğini söyledi.

İngiliz parlamentosunda yapılan oylamada İngiltere Başbakanı Theresa May'in AB ile vardığı birlikten çıkış anlaşması, 202'ye karşı 432 oyla reddedilmişti.

Muhabir: Ata Ufuk Şeker

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın