Dolar
32.31
Euro
34.92
Altın
2,207.93
ETH/USDT
3,578.60
BTC/USDT
70,920.00
BIST 100
9,061.18
Gündem, Diyarbakır annelerinin evlat nöbeti

Diyarbakır annelerinden Üçdağ: 5 yıldır evlat hasretinden ölüyorum

Diyarbakır annelerinden Mevlüde Üçdağ, "5 yıldır evlat hasretinden ölüyorum. Bana sarılmasını, kokusunu ve konuşmasını özlemişim. 91 yıl da olsa kararlıyım, evladımı almadan buradan gitmem." dedi.

Ömer Yasin Ergin  | 02.12.2019 - Güncelleme : 03.12.2019
Diyarbakır annelerinden Üçdağ: 5 yıldır evlat hasretinden ölüyorum Fotoğraf: Ömer Yasin Ergin/AA

Diyarbakır

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan Diyarbakır annelerinin, partinin il binası önünde 3 Eylül'de başlattığı oturma eylemi 91'inci gününe girdi.

Ellerinde çocuklarının fotoğrafı ile bekleyişini sürdüren annelerden Mevlüde Üçdağ, 5 yıl önce dağa kaçırılan oğlu Ramazan için oturma eylemini sürdürdüğünü söyledi.

Üçdağ, oğluna kavuşana kadar eylemi sürdürmekte kararlı olduğunu dile getirerek, 5 yıldır çocuğunu aradığını, umudunu hiçbir zaman kaybetmediğini aktardı.

Toplumun tüm kesimlerinden destek beklediklerini dile getiren Üçdağ, "5 yıldır evlat hasretinden ölüyorum. Onun, bana sarılmasını, kokusunu ve konuşmasını özlemişim. 91 gündür evlat nöbetindeyim. 91 yıl da olsa kararlıyım, evladımı almadan buradan gitmem"

Salih Gökçe: Gitmek yok, bu yola baş koyduk

4 yıl önce dağa kaçırılan oğlu Mehmet'e kavuşma ümidiyle Ağrı'dan gelerek eyleme katılan baba Salih Gökçe de özellikle sanatçılardan destek beklediklerini belirtti.

"Evlatlarımız için gerekirse yıllarca burada bekleyeceğiz. Bir metre kar da yağsa gitmeyeceğiz. Gitmek yok, bu yola baş koyduk. Herkes gelse, elini taşın altına koysa bu terör belası biter." diyen Gökçe, kar, yağmur, çamur, kış şartlarına rağmen evlatları için eylemlerini sürdürmekte kararlı olduklarını kaydetti.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın