Gündem, Diyarbakır annelerinin evlat nöbeti

Diyarbakır annelerinden Bingöl: Çocuklarımızı almadan gitmeyeceğiz

İstanbul'dan 6 yıl önce 14 yaşında dağa kaçırılan oğlu Tuncay için Diyarbakır annelerinin oturma eylemine katılan Fatma Bingöl, "Evlatlarımız için buradayız. Çocuklarımızı almadan gitmeyeceğiz." dedi.

Mehmet Sıddık Kaya  | 15.09.2021 - Güncelleme : 16.09.2021
Diyarbakır annelerinden Bingöl: Çocuklarımızı almadan gitmeyeceğiz Fotoğraf: Mehmet Sıddık Kaya/AA

Diyarbakır

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan ailelerin 3 Eylül 2019'da başlattığı oturma eylemi 744'üncü gününde sürüyor.

İstanbul'dan 6 yıl önce 14 yaşında dağa kaçırılan oğlu Tuncay için oturma eylemine katılan Fatma Bingöl, evladının HDP tarafından kaçırıldığını, bu nedenle oğlunu HDP'den istediğini söyledi.

Bingöl, "Evlatlarımız için buradayız. Çocuklarımızı almadan gitmeyeceğiz. Evlatlarımızı özledik, onların kokusuna hasret kaldık. HDP merhamete, insafa, vicdana gelsin. Evlatlarımızı versinler. Anneler ağlamasın. Yüreğimiz yanıyor. Vicdanımız rahat etmiyor. Evimizde de burada da rahat etmiyoruz." diye konuştu.

Evladına seslenen Bingöl, "Oğlum beni duyuyorsan, görüyorsan gel. Artık o vicdansızlara hizmet etme. Ne olursun seni çok özledim. Gel artık bizi bu azaptan kurtar." dedi.

Baba Abdullah Demir de 5 yıl önce oğlu Fatih'in HDP il binasından Diyarbakır'ın Lice ilçesine, ardından Suriye'ye götürüldüğünü kaydetti.

Her yeri aramasına rağmen çocuğunun izine ulaşamadığını aktaran Demir, "Eylemimize sonuna kadar devam edeceğiz. Bu zalimler oğlumu nasıl götürmüşse öyle de getirsinler." ifadesini kullandı.

Demir, evladına güvenlik güçlerine teslim olması çağrısında da bulundu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.