Dolar
32.33
Euro
35.14
Altın
2,156.18
ETH/USDT
3,362.50
BTC/USDT
64,664.00
BIST 100
8,718.11
Gündem, Cemal Kaşıkçı

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Savcılık uygun gördüğü kişilerin ifadesine başvurabilir

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Suudi gazeteci Kaşıkçı'nın kaybolmasına dair soruşturmaya ilişkin, "Savcılık Suudi Arabistan Başkonsolosluğunda uygun gördüğü kişilerin ifadesine başvurabilir." dedi.

16.10.2018 - Güncelleme : 16.10.2018
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Savcılık uygun gördüğü kişilerin ifadesine başvurabilir

ANKARA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, bakanlık resmi konutunda görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

"Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosunun istemesi halinde ülkesine gidip gidemeyeceği ve onunla ilgili bir soruşturma yapılıp yapılmayacağı"na ilişkin bir soru üzerine Çavuşoğlu, "Bugün Suudi Arabistan'ın herhangi bir diplomatı ülkesine gitmek isterse gidebilir. Bunda bir kısıtlama yok." diye konuştu. 

Çavuşoğlu, uzun bir zamandan sonra başsavcılığın uzmanlarla başkonsolosluk binasına girdiğini ve saat 05.00 gibi çalışmalarını tamamladığını söyledi.

Türkiye'nin amacı Kaşıkçı'nın akıbetini öğrenmek"

Bugün de başkonsolosun rezidansı ve araçlar dahil, soruşturmaların sürdüğünü anlatan Çavuşoğlu, Türkiye'nin amacının "Suudi Arabistan Başkonsolosluğunda kaybolan Kaşıkçı'nın akıbetini öğrenmek" olduğunu vurguladı.

Tüm dünyanın gözlerini adeta bu olaya diktiğini dile getiren Çavuşoğlu, ortada bir can olduğunu ve dolayısıyla herkesin merak ettiğini kaydetti.

Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Bunu açıklığa kavuşturmak durumundayız. Kimleri sorguya alacak, kimlere ne sorular soracak, bu başsavcılığın görevi. Onlar karar verirler soruşturmalar kapsamında. Başsavcı adına 'şu kişiye sorular sorulacak veya sorulmayacak' diyemeyiz. Ama yine Kaşıkçı'nın nişanlısının ifadeleri alındı. Başsavcılık, uygun gördüğü kişilerin ifadesine başvurabilir. Bu sürecin engelsiz şekilde devam etmesi önemli. Aynı şekilde bu sürecin Suudi Arabistan ile iş birliği açısından da önemi var. Diğer taraftan bunun sonuç odaklı ve şeffaf olması lazım. Hiç kimsenin kafasında bir soru işareti kalmayacak şekilde durumun açıklığa kavuşturulması gerekiyor."

"Münbiç'i ya siz temizleyin ya biz temizleriz"

Çavuşoğlu, ortak basın toplantısının ardından yaptığı açıklamada ise "Münbiç konusunda ABD'de bir savsaklama hissedersek önceki çizgiye döneriz. Ya siz temizleyin ya da biz temizleriz." ifadesini kullandı.

Muhabir: Meltem Bulur-Zuhal Demirci

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın