Dolar
32.54
Euro
34.84
Altın
2,318.11
ETH/USDT
3,148.30
BTC/USDT
64,461.00
BIST 100
9,722.09
Dünya, Cemal Kaşıkçı

Almanya Dışişleri Bakanı Maas, Kaşıkçı cinayetinin sorumlularının cezalandırılmasını istedi

Almanya Dışişleri Bakanı Maas, Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin, "Sorumluların cezalandırılacağını umuyoruz. Sadece bu cinayeti işleyenler değil varsa azmettiricilerinin de yargılanıp cezalandırılması gerekiyor." dedi.

06.11.2018 - Güncelleme : 12.11.2018
Almanya Dışişleri Bakanı Maas, Kaşıkçı cinayetinin sorumlularının cezalandırılmasını istedi

BERLİN

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinde sadece faillerin değil, eğer varsa azmettiricilerin de yargılanıp cezalandırılması gerektiğini belirtti.

Dışişleri Bakanı Maas, Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland ile Berlin'de düzenlenen ortak basın toplantısında, AA muhabirinin sorusu üzerine, Suudi yetkililere, Kaşıkçı cinayetinin tam olarak aydınlatılması konusundaki isteklerini ilettiklerini söyledi.

Türk yetkililerin soruşturmaya ilişkin çalışmalarını desteklediklerini vurgulayan Maas, Suudi yetkililerin de soruşturmaya "şu ana kadar olduklarından çok daha fazla" destek vermesi gerektiğini belirtti.

Maas, kendileri için hala birçok sorunun cevapsız kaldığının altını çizerek ''Bu konudaki sorumluların cezalandırılacağını umuyoruz. Sadece bu cinayeti işleyenler değil varsa azmettiricilerinin de yargılanıp cezalandırılması gerekiyor. Bizim için Suudiler tarafından bu konudaki hiçbir soru hala cevaplandırılmadı.'' dedi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.