Dolar
32.39
Euro
35.05
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,547.60
BTC/USDT
70,366.00
BIST 100
9,096.48
Teknoloji

'TÜBİTAK'ın hibe destek tutarı asgari 2 milyon, azami 20 milyon TL'

Bakan Özlü, teknoloji tabanlı erken aşama girişimlere yatırım yapacak girişim sermayesi fonlarını teşvik edeceklerini belirterek "TÜBİTAK'ın çağrı kapsamında her kuruluşa aktaracağı hibe destek tutarı asgari 2, azami 20 milyon lira olacak" dedi.

Dilara Zengin  | 14.06.2018 - Güncelleme : 14.06.2018
'TÜBİTAK'ın hibe destek tutarı asgari 2 milyon, azami 20 milyon TL'

Ankara

ANKARA

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Grand Ankara Otel'de gerçekleştirilen Tech-InvesTR Türkiye Yüksek Teknoloji-Erken Aşama Yatırım Fonu İmza Töreni'nde yaptığı konuşmada, yeni destek programının girişimcilere ve teknoloji dünyasına hayırlı olmasını ve bereket getirmesini diledi.

Girişim Sermayesini Destekleme Programı olarak da adlandırılan programın temel amacının Türkiye ekonomisine katma değer sağlayacak bilgi, teknoloji ve ürün potansiyelini geliştirmek olduğuna işaret eden Özlü, "Teknoloji tabanlı erken aşama girişimlere yatırım yapacak girişim sermayesi fonlarını teşvik edeceğiz. Bir yanda teknoloji, bir yanda girişim, diğer yanda sermaye fonlarını birbiriyle eşleştireceğiz." diye konuştu.

Özlü, destek programını start-up'lara, fikri mülkiyet temelli projelere, üniversitelerin bilgilerini ticarileştirmek amacıyla kurdukları şirketlere ve KOBİ'lere yatırım yapılması için tasarladıklarını vurgulayarak, tüm bunların Türkiye'deki girişimcilik ve teknoloji transferi ekosisteminin kapasitesini artıracağını söyledi.

Katkı paylarının yüzde 50'si TÜBİTAK'tan hibeyle desteklenecek

Fona ilişkin bilgi veren Özlü, şöyle konuştu:

"Program kapsamında kurulacak girişim sermayesi fonlarına Hazine Müsteşarlığı, teknoloji transfer ofisleri, teknoloji geliştirme bölgeleri, yeterlik kararı verilen araştırma altyapıları ile diğer özel yatırımcılar sınırlı sorumlu ortak olarak katılacak. Fonun yönetimi ise bağımsız fon yöneticileri tarafından gerçekleştirilecek. Fonlara katılan kuruluşların erken aşama teknoloji tabanlı girişimler için ödeyeceği katkı paylarının yüzde 50'si TÜBİTAK tarafından hibe şeklinde desteklenecek. Ayrıca, kuruluşlara katkı paylarının yüzde 10'u kadar genel gider desteği de sağlanacak. Yine bu kapsamda, talep edilmesi durumunda, desteklenen kuruluşun nakit ihtiyacının karşılanması amacıyla fona taahhüt ettiği toplam tutarın yüzde 20'sine kadar teminat karşılığı ön ödeme yapılabilecek."

Özlü, iş birliği kapsamında TÜBİTAK'ın çağrıya çıkacağını belirterek, "TÜBİTAK tarafından bu yıl yaklaşık 100 milyon liralık bir bütçeyle çağrıya çıkacağız. TÜBİTAK'ın, çağrı kapsamında her bir kuruluşa aktaracağı hibe destek tutarı asgari 2 milyon lira, azami 20 milyon lira olacak." ifadesini kullandı. 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.