Dolar
32.38
Euro
34.92
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,543.50
BTC/USDT
70,684.00
BIST 100
9,079.97
Gündem, 15 Temmuz Darbe Girişimi, Akıncı Üssü İddianamesi

Komutanı derdest eden sanık ByLock'u inkar etti

FETÖ'nün darbe girişiminde komuta merkezi olarak kullanılan Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin davada, dönemin Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Mendi'yi alıkoyan sanıklardan eski astsubay Esen savunma yaptı.

30.04.2018 - Güncelleme : 21.09.2018
Komutanı derdest eden sanık ByLock'u inkar etti

ANKARA

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 473 kişinin yargılandığı davaya sanık savunmalarıyla devam edildi.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde görülen duruşmaya sanıklar, yakınları, müştekiler ve taraf avukatları katıldı.

Dava dosyasında müşteki olarak yer alan dönemin Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Galip Mendi de duruşmada hazır bulundu.

Darbe girişimi sırasında Mendi'yi derdest ederek Akıncı Üssü'ne götüren ekipte yer alan sanık eski astsubay Oktay Esen, savunma yaptı. 

"FETÖ üyeliği" ve ByLock kullanıcısı olmakla da suçlandığını belirten Esen, söz konusu programı cezaevindeyken duyduğunu idda etti.

Esen, "Bu programı kullanmadım, cezaevindeyken duydum. Ben Atatürk milliyetçisiyim. Hiçbir dini tarikat yada cemaate üye değilim. Allah ile kul arasında cemaat, tarikat hiçbir yapının olmamasına inanıyorum. Üzerime atılan darbeci yaftasını da kabul etmiyorum." dedi.

Duruşmaya, 2 Mayıs Çarşamba günü devam edilecek.

Muhabir: İsmet Karakaş, Tanju Özkaya

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.