Turqia

Turqi, rreth 10 mijë migrantë të parregullt u ndaluan këtë vit

Turqi, rreth 10 mijë migrantë të parregullt u ndaluan këtë vit

Turqia ka qenë rruga kryesore për migrantët e parregullt që përpiqen të kalojnë në Evropë, veçanërisht që nga viti 2011, kur filloi lufta civile siriane

Axhenda
Axhenda për Turqinë dhe botën, programet e liderëve dhe aktivitetet ndërkombëtare gjenden në faqen e axhendës.
Turqia dhe Bjellorusia synojnë shkëmbim tregtar prej 1,5 miliardë dollarëve
16.04.2019

Turqia dhe Bjellorusia synojnë shkëmbim tregtar prej 1,5 miliardë dollarëve

Presidenti i Turqisë thotë se i kanë mjete për të arritur këtë qëllim

AK Parti kërkesë të jashtëzakonshme për përsëritjen e zgjedhjeve në Stamboll
16.04.2019

AK Parti kërkesë të jashtëzakonshme për përsëritjen e zgjedhjeve në Stamboll

"Ne kemi dyshime (për zgjedhjet në Stamboll) dhe ende nuk kemi qenë në gjendje t'i zgjidhim këto dyshime", tha Ali İhsan Yavuz, zëvendëskryetar i AK Partisë

Erdoğan: Zjarri në Notre Dame na ka mërzitur thellësisht
16.04.2019

Erdoğan: Zjarri në Notre Dame na ka mërzitur thellësisht

"Zjarri që u përhap në katedralen Notre Dame, një nga simbolet e Parisit dhe trashëgimia e përbashkët e njerëzimit, na ka mërzitur thellë", tha Erdoğan në një postim në gjuhën frënge në rrjetin social Twitter

"Turqia e gatshme të realizojë projekte në Bjellorusi"
16.04.2019

"Turqia e gatshme të realizojë projekte në Bjellorusi"

"Turqia dhe Bjellorusia kanë formuar një grup të përbashkët punues që do të nxisë tregtinë dypalëshe", thotë ministri turk i Bujqësisë, Bekir Pakdemirli

Shefi i mbrojtjes i Turqisë: Ultimatumet e SHBA-ve nuk ndihmojnë
15.04.2019

Shefi i mbrojtjes i Turqisë: Ultimatumet e SHBA-ve nuk ndihmojnë

"Kërcënimet, ultimatumet dhe afatet nuk ndihmojnë dhe nuk janë në përputhje me frymën e aleancës”, deklaroi Akar në një konferencë mbi marrëdhëniet amerikano-turke në Washington