Shkencë dhe Teknologji

Fond 170 milionë dollarësh për përmirësimin e jetëgjatësisë së baterive nga litiumi

Fond 170 milionë dollarësh për përmirësimin e jetëgjatësisë së baterive nga litiumi

Sila Nanotechnologies po zhvillon një material me bazë silikoni, me të cilin synon të zëvendësojë grafitin në baterinë "litium-jon", me shpresë të zgjasë jetëgjatësinë e baterisë si dhe performancën e saj

Axhenda
Axhenda për Turqinë dhe botën, programet e liderëve dhe aktivitetet ndërkombëtare gjenden në faqen e axhendës.
Australia lejon "Google"-n të transportojë mallra me anë të dronëve
09.04.2019

Australia lejon "Google"-n të transportojë mallra me anë të dronëve

Shërbimi me dron i cili do të ofrojë shërbim në bashkëpunim me bizneset lokale si kafenetë dhe farmacitë do të jetë subjekt i disa kufizimeve rregullatore

Amazon do të furnizohet 100 për qind me energji nga era
09.04.2019

Amazon do të furnizohet 100 për qind me energji nga era

Në vitin 2018, mbi 50 për qind të ueb-shërbimeve të Amazonit u bënë përmes energjisë së rinovueshme e cila u përdor nga infrastruktura e saj globale

NASA testoi motorin raketor për ekspeditat në Hënë
06.04.2019

NASA testoi motorin raketor për ekspeditat në Hënë

Motori RS-25, i cili është planifikuar të lançojë një raketë në Hënë, u testua në qendrën hapësinore Stennis në Misisipi, Shtetet e Bashkuara të Amerikës (SHBA)

BMW dhe Microsoft do të punojnë së bashku për "fabrika smart"
02.04.2019

BMW dhe Microsoft do të punojnë së bashku për "fabrika smart"

Sipas deklaratës nga kompanitë në Panairin e Teknologjive Industriale Hannover Messe, me bashkëpunimin në fjalë, do të mbështeten zgjidhjet e "fabrikave smart" me anë të Platformës së Hapur të Prodhimit (OMS)

Sulmi në Zelandë të Re, Facebook shqyrton përkufizime të "live-streamingut"
31.03.2019

Sulmi në Zelandë të Re, Facebook shqyrton përkufizime të "live-streamingut"

Drejtoresha Operative e Facebook-ut, Sheryl Sandberg, tha se u bashkohet thirrjeve "se duhet bërë shumë më tepër”, për të parandaluar lëshime të tilla