Ekonomi

Biden nënshkruan dekretin për të forcuar zinxhirin e furnizimit

"Populli amerikan nuk duhet të përballet kurrë me probleme me mallrat dhe shërbimet që blejnë, qofshin ato automjete, ilaçe me recetë ose ushqime", tha presidenti i SHBA-së, Biden

Dilara Zengin   | 25.02.2021
Biden nënshkruan dekretin për të forcuar zinxhirin e furnizimit

Washington DC

Presidenti i SHBA-së, Joe Biden nënshkroi një dekret të ri që synon të rrisë prodhimin duke forcuar zinxhirin e furnizimit të gjysmëpërçuesve të përdorur në produkte të tilla si bateri me kapacitet të lartë, farmaceutikë, minerale kritike, automjete, telefona dhe pajisje ushtarake, transmeton Anadolu Agency (AA).

Biden, i cili e sheh varësinë e SHBA-së nga importet e produkteve kritike si një siguri kombëtare dhe një rrezik ekonomik, bëri një hap drejt rritjes së qëndrueshmërisë dhe besueshmërisë së zinxhirit të furnizimit.

Në këtë kontekst, Biden nënshkroi një dekret të ri për të rritur prodhimin duke forcuar zinxhirin e furnizimit të gjysmëpërçuesve të përdorur në produkte të tilla si bateri me kapacitet të lartë, farmaceutikë, minerale kritike, automjete, telefona dhe pajisje ushtarake.

Para nënshkrimit të dekretit, Biden mbajti një fjalim të shkurtër ku tërhoqi vëmendjen për rëndësinë e forcimit të prodhimit amerikan për të mos u varur nga vendet e huaja për produktet kritike.

"Populli amerikan nuk duhet të përballet kurrë me probleme me mallrat dhe shërbimet që blejnë, qofshin ato automjete, ilaçe me recetë ose ushqime", tha Biden.

37 miliardë dollarë fonde të nevojshme për ligjin për të forcuar prodhimin e çipave

Presidenti amerikan tha se dekreti do të ndihmojë në zbutjen e brishtësisë së zinxhirit të furnizimit në SHBA. "Zinxhirët e furnizimit të qëndrueshëm, të ndryshëm dhe të sigurt do të na ndihmojnë të rigjallërojmë kapacitetin tonë të prodhimit vendas dhe të krijojmë vende pune të paguara mirë", tha Biden.

Ai theksoi se kjo jo vetëm që do të forcojë kapacitetin lokal, por gjithashtu do të rrisë mundësinë për kompanitë amerikane për të eksportuar mallrat e tyre, duke shpjeguar se edhe një përçarje e vogël në një pikë në zinxhirin e furnizimit mund të ketë efekte jashtë zinxhirit.

"Ne duhet të sigurohemi që këto zinxhirë furnizimi të jenë të sigurt dhe të besueshëm", tha ai.

Biden, i cili gjithashtu udhëzoi të punohet me udhëheqësit e industrisë për të zgjidhur problemin në furnizimin me gjysmëpërçues, theksoi se janë të nevojshme 37 miliardë dollarë fonde për projektligjin për të forcuar prodhimin e çipave dhe se do të bëjnë presion për këtë.Në ueb-faqen e Anadolu Agency mbi sistemin rrjedhës të lajmeve të AA një pjesë e lajmeve të ofruara ndaj abonentëve publikohen duke u përmbledhur. Për abonim ju lutemi na kontaktoni.
Tema relevante
Bu haberi paylaşın