Ekonomi

Vendet e BE-së 428 miliardë euro taksa vjetore nga automjetet motorike

Vendet e BE-së 428 miliardë euro taksa vjetore nga automjetet motorike

Sektori i industrisë së automjeteve në BE ka siguruar punësim direkt dhe indirekt për gjithsej 13,3 milion njerëz, ndërsa vetëm prodhimi i automjeteve ka ofruar mundësi punësimi për 3,4 milionë njerëz

Axhenda
Axhenda për Turqinë dhe botën, programet e liderëve dhe aktivitetet ndërkombëtare gjenden në faqen e axhendës.
Më shumë se gjysma e gjermanëve jetojnë me qira
16.04.2019

Më shumë se gjysma e gjermanëve jetojnë me qira

Sipas të dhënave të publikuara nga Destatis, shkalla e pronësisë së vendeve të banimit vitin e kaluar në Gjermani ka qenë 47,5 për qind, që paraqet rënie për 0,5 për qind në krahasim me vitin 2008

“Ekonomia duhet të jetë stabilizuese në marrëdhëniet SHBA-Turqi”
16.04.2019

“Ekonomia duhet të jetë stabilizuese në marrëdhëniet SHBA-Turqi”

Albayrak tha se lidhjet financiare midis vendeve duhet të jenë “po aq të fuqishme sa partneriteti tradicional i sigurisë”

Nafta e papërpunuar fillon javën me çmim gati të pandryshuar
15.04.2019

Nafta e papërpunuar fillon javën me çmim gati të pandryshuar

Shkurtimet e prodhimit të naftës nga OPEC dhe Rusia, bashkë me sanksionet mbi Iranin dhe Venezuelën, janë nga shkaqet kryesore që kanë çuar në rritjen e çmimeve të naftës së papërpunuar

Qarqet afariste turke dhe amerikane do të takohen të shtunën
11.04.2019

Qarqet afariste turke dhe amerikane do të takohen të shtunën

Konferenca vjetore e 37-të për marrëdhëniet SHBA-Turqi do të mbahet në Washington në datat 14-16 prill

Britania e Madhe do të shndërrojë plastikën në hidrogjen
11.04.2019

Britania e Madhe do të shndërrojë plastikën në hidrogjen

Hidrogjeni i liruar do të përdoret si karburant për autobusët dhe kamionët në rajon, ndërsa më vonë do të përdoret edhe për automjetet me hidrogjen