Bota, Koronavirusi

Rihapet Mesxhid al-Aksa pas mbylljes për më shumë se 2 muaj

Me lutje dhe tekbire, besimtarët hynë për namazin e sabahut në faltoren e shenjtë, që ishte mbyllur më 23 mars në kuadër të luftës kundër COVID-19

Hamdi Yıldız   | 31.05.2020
Rihapet Mesxhid al-Aksa pas mbylljes për më shumë se 2 muaj ( Mostafa Alkharouf - Anadolu Agency )

Kuds

Muslimanët sot me tekbire dhe lutje hynë në Mesxhid al-Aksa, e cila u rihap për adhurim me namazin e sabahut pas mbylljes më shumë se dymujore për shkak të pandemisë së koronavirusit (COVID-19), raporton Anadolu Agency (AA).

Rihapet Mesxhid al-Aksa pas mbylljes për më shumë se 2 muaj

Muslimanët sot me tekbire dhe lutje hynë në Mesxhid al-Aksa, e cila u rihap për adhurim me namazin e sabahut pas mbylljes më shumë se dymujore për shkak të pandemisë së koronavirusit (COVID-19). Autoriteti i Vakëfeve Islame në Kuds nga minaret e faltores së shenjtë njoftoi se Mesxhid al-Aksa do të hapet duke filluar nga namazi i sabahut. ( Mostafa Alkharouf - Anadolu Agency )

Autoriteti i Vakëfeve Islame në Kuds nga minaret e faltores së shenjtë njoftoi se Mesxhid al-Aksa do të hapet duke filluar nga namazi i sabahut.

Al-Aksa ishte mbyllur më 23 mars në kuadër të luftës kundër COVID-19.

Që atëherë, xhemati nuk lejohej të hynte brenda, ndërsa namazi në Aksa falej nga punëtorët e angazhuar dhe rojet e saj.

Ndërkohë, policia izraelite nuk lejoi që korrsepondentët e AA-së të hyjnë për të filmuar hapjen e Al-Aksasë për adhurime.

Në ueb-faqen e Anadolu Agency mbi sistemin rrjedhës të lajmeve të AA një pjesë e lajmeve të ofruara ndaj abonentëve publikohen duke u përmbledhur. Për abonim ju lutemi na kontaktoni.
Tema relevante
Bu haberi paylaşın