28.05.2022

Соколарството како начин на живот

Екипата на Агенција Анадолија замина во „лов“ со младиот соколар Трајче Китановски и неговиот американски пустински јастреб од видот Харисон (латински Parabuteo Unicinctus).Истакнати

Репортажи, човечки приказни, докумантарци...и илјадници други на нашиот YouTube канал. Претплатете се.

Најнови