05.12.2021

Индонезија: 13 загинати во ерупцијата на вулканот Семеру

Тринаесет лица го загубија животот во ерупцијата на вулканот Семеру во провинцијата Источна Јава во Индонезија. По ерупција на вулканот Семеру во регионот Лумајанг, висок 3.676 метри, 11 околни населби биле покриени со густа пепел и чад.Истакнати

Репортажи, човечки приказни, докумантарци...и илјадници други на нашиот YouTube канал. Претплатете се.

Најнови