20.09.2021

Во Њујорк свечено отворен Центарот „Туркеви“ (Турска куќа)

Турскиот претседател Реџеп Таип Ердоган официјално го отвори Центарот „Туркеви“ (Турска куќа) во Њујорк. Во зградата ќе бидат сместени и Постојаното претставништво на Турција при Обединетите нации (ОН) и Генералниот конзулат на Турција во Њујорк.Репортажи, човечки приказни, докумантарци...и илјадници други на нашиот YouTube канал. Претплатете се.

Најнови