Израелски напади на Поајсот Газа
15.11.2023

Најмалку 11.320 Палестинци загинаа во израелските напади на блокираниот Појас Газа од 7 октомври, а од нив 4.650 се деца и 3.145 се жени, известува Анадолу. Прес-службата на Владата во Газа информираше и дека во израелските напади се ранети најмалку 29.200 лица. Истиот извор објави дека уште 3.600 луѓе се водат за исчезнати под урнатините на зградите во Појасот Газа, вклучувајќи 1.755 деца. ( Ashraf Amra - Агенција Анадолија )

Израелски напади на Поајсот Газа
Fotoğraf: Ashraf Amra

Најмалку 11.320 Палестинци загинаа во израелските напади на блокираниот Појас Газа од 7 октомври, а од нив 4.650 се деца и 3.145 се жени, известува Анадолу. Прес-службата на Владата во Газа информираше и дека во израелските напади се ранети најмалку 29.200 лица. Истиот извор објави дека уште 3.600 луѓе се водат за исчезнати под урнатините на зградите во Појасот Газа, вклучувајќи 1.755 деца. ( Ashraf Amra - Агенција Анадолија )

Израелски напади на Поајсот Газа
Fotoğraf: Ashraf Amra

Најмалку 11.320 Палестинци загинаа во израелските напади на блокираниот Појас Газа од 7 октомври, а од нив 4.650 се деца и 3.145 се жени, известува Анадолу. Прес-службата на Владата во Газа информираше и дека во израелските напади се ранети најмалку 29.200 лица. Истиот извор објави дека уште 3.600 луѓе се водат за исчезнати под урнатините на зградите во Појасот Газа, вклучувајќи 1.755 деца. ( Ashraf Amra - Агенција Анадолија )

Израелски напади на Поајсот Газа
Fotoğraf: Ashraf Amra

Најмалку 11.320 Палестинци загинаа во израелските напади на блокираниот Појас Газа од 7 октомври, а од нив 4.650 се деца и 3.145 се жени, известува Анадолу. Прес-службата на Владата во Газа информираше и дека во израелските напади се ранети најмалку 29.200 лица. Истиот извор објави дека уште 3.600 луѓе се водат за исчезнати под урнатините на зградите во Појасот Газа, вклучувајќи 1.755 деца. ( Ashraf Amra - Агенција Анадолија )

Израелски напади на Поајсот Газа
Fotoğraf: Ashraf Amra

Најмалку 11.320 Палестинци загинаа во израелските напади на блокираниот Појас Газа од 7 октомври, а од нив 4.650 се деца и 3.145 се жени, известува Анадолу. Прес-службата на Владата во Газа информираше и дека во израелските напади се ранети најмалку 29.200 лица. Истиот извор објави дека уште 3.600 луѓе се водат за исчезнати под урнатините на зградите во Појасот Газа, вклучувајќи 1.755 деца. ( Ashraf Amra - Агенција Анадолија )

Израелски напади на Поајсот Газа
Fotoğraf: Ashraf Amra

Најмалку 11.320 Палестинци загинаа во израелските напади на блокираниот Појас Газа од 7 октомври, а од нив 4.650 се деца и 3.145 се жени, известува Анадолу. Прес-службата на Владата во Газа информираше и дека во израелските напади се ранети најмалку 29.200 лица. Истиот извор објави дека уште 3.600 луѓе се водат за исчезнати под урнатините на зградите во Појасот Газа, вклучувајќи 1.755 деца. ( Ashraf Amra - Агенција Анадолија )

Израелски напади на Поајсот Газа
Fotoğraf: Ashraf Amra

Најмалку 11.320 Палестинци загинаа во израелските напади на блокираниот Појас Газа од 7 октомври, а од нив 4.650 се деца и 3.145 се жени, известува Анадолу. Прес-службата на Владата во Газа информираше и дека во израелските напади се ранети најмалку 29.200 лица. Истиот извор објави дека уште 3.600 луѓе се водат за исчезнати под урнатините на зградите во Појасот Газа, вклучувајќи 1.755 деца. ( Ashraf Amra - Агенција Анадолија )

Израелски напади на Поајсот Газа
Fotoğraf: Ashraf Amra

Најмалку 11.320 Палестинци загинаа во израелските напади на блокираниот Појас Газа од 7 октомври, а од нив 4.650 се деца и 3.145 се жени, известува Анадолу. Прес-службата на Владата во Газа информираше и дека во израелските напади се ранети најмалку 29.200 лица. Истиот извор објави дека уште 3.600 луѓе се водат за исчезнати под урнатините на зградите во Појасот Газа, вклучувајќи 1.755 деца. ( Ashraf Amra - Агенција Анадолија )

instagram_banner

Од Турција, од светот, од небо, од копно, најмоќните фотографии од самото место на настаните на нашиот Instagram профил. Следете нѐ

Најнови