Екранопланот „Лун“ е развиен во рамките на „Проектот 903“ во периодот на Советскиот Сојуз
27.07.2022

Екранопланот „Лун“ кој е развиен во рамките на „Проектот 903“ во периодот на Советскиот Сојуз, фотографиран е во градот Дербент, во Република Дагестан, која е дел од Руската Федерација. Екранопланот (комбинција на воен брод и авион) кој во времето на Советскиот Сојуз е дизајниран од страна на Ростислав Алексејев како воздушно и поморско возило за носење ракети и развиен во Централното биро за дизајн на хидрофоли во рамките на проектот 903 „Лун“, за првпат беше спуштен во вода во 1986 година.

Екранопланот „Лун“ е развиен во рамките на „Проектот 903“ во периодот на Советскиот Сојуз
Fotoğraf: Alexander Manzyuk

Екранопланот „Лун“ е развиен во рамките на „Проектот 903“ во периодот на Советскиот Сојуз

Екранопланот „Лун“ е развиен во рамките на „Проектот 903“ во периодот на Советскиот Сојуз
Fotoğraf: Alexander Manzyuk

Екранопланот „Лун“ е развиен во рамките на „Проектот 903“ во периодот на Советскиот Сојуз

Екранопланот „Лун“ е развиен во рамките на „Проектот 903“ во периодот на Советскиот Сојуз
Fotoğraf: Alexander Manzyuk

Екранопланот „Лун“ е развиен во рамките на „Проектот 903“ во периодот на Советскиот Сојуз

Екранопланот „Лун“ е развиен во рамките на „Проектот 903“ во периодот на Советскиот Сојуз
Fotoğraf: Alexander Manzyuk

Екранопланот „Лун“ е развиен во рамките на „Проектот 903“ во периодот на Советскиот Сојуз

Екранопланот „Лун“ е развиен во рамките на „Проектот 903“ во периодот на Советскиот Сојуз
Fotoğraf: Alexander Manzyuk

Екранопланот „Лун“ е развиен во рамките на „Проектот 903“ во периодот на Советскиот Сојуз

Екранопланот „Лун“ е развиен во рамките на „Проектот 903“ во периодот на Советскиот Сојуз
Fotoğraf: Alexander Manzyuk

Екранопланот „Лун“ е развиен во рамките на „Проектот 903“ во периодот на Советскиот Сојуз

Екранопланот „Лун“ е развиен во рамките на „Проектот 903“ во периодот на Советскиот Сојуз
Fotoğraf: Alexander Manzyuk

Екранопланот „Лун“ е развиен во рамките на „Проектот 903“ во периодот на Советскиот Сојуз

Екранопланот „Лун“ е развиен во рамките на „Проектот 903“ во периодот на Советскиот Сојуз
Fotoğraf: Alexander Manzyuk

Екранопланот „Лун“ е развиен во рамките на „Проектот 903“ во периодот на Советскиот Сојуз

Екранопланот „Лун“ е развиен во рамките на „Проектот 903“ во периодот на Советскиот Сојуз
Fotoğraf: Alexander Manzyuk

Екранопланот „Лун“ е развиен во рамките на „Проектот 903“ во периодот на Советскиот Сојуз

Екранопланот „Лун“ е развиен во рамките на „Проектот 903“ во периодот на Советскиот Сојуз
Fotoğraf: Alexander Manzyuk

Екранопланот „Лун“ е развиен во рамките на „Проектот 903“ во периодот на Советскиот Сојуз

Екранопланот „Лун“ е развиен во рамките на „Проектот 903“ во периодот на Советскиот Сојуз
Fotoğraf: Alexander Manzyuk

Екранопланот „Лун“ е развиен во рамките на „Проектот 903“ во периодот на Советскиот Сојуз

Екранопланот „Лун“ е развиен во рамките на „Проектот 903“ во периодот на Советскиот Сојуз
Fotoğraf: Alexander Manzyuk

Екранопланот „Лун“ е развиен во рамките на „Проектот 903“ во периодот на Советскиот Сојуз

Екранопланот „Лун“ е развиен во рамките на „Проектот 903“ во периодот на Советскиот Сојуз
Fotoğraf: Alexander Manzyuk

Екранопланот „Лун“ е развиен во рамките на „Проектот 903“ во периодот на Советскиот Сојуз

Екранопланот „Лун“ е развиен во рамките на „Проектот 903“ во периодот на Советскиот Сојуз
Fotoğraf: Alexander Manzyuk

Екранопланот „Лун“ е развиен во рамките на „Проектот 903“ во периодот на Советскиот Сојуз

Екранопланот „Лун“ е развиен во рамките на „Проектот 903“ во периодот на Советскиот Сојуз
Fotoğraf: Alexander Manzyuk

Екранопланот „Лун“ е развиен во рамките на „Проектот 903“ во периодот на Советскиот Сојуз

Екранопланот „Лун“ е развиен во рамките на „Проектот 903“ во периодот на Советскиот Сојуз
Fotoğraf: Alexander Manzyuk

Екранопланот „Лун“ е развиен во рамките на „Проектот 903“ во периодот на Советскиот Сојуз

Екранопланот „Лун“ е развиен во рамките на „Проектот 903“ во периодот на Советскиот Сојуз
Fotoğraf: Alexander Manzyuk

Екранопланот „Лун“ е развиен во рамките на „Проектот 903“ во периодот на Советскиот Сојуз

Екранопланот „Лун“ е развиен во рамките на „Проектот 903“ во периодот на Советскиот Сојуз
Fotoğraf: Alexander Manzyuk

Екранопланот „Лун“ е развиен во рамките на „Проектот 903“ во периодот на Советскиот Сојуз

Екранопланот „Лун“ е развиен во рамките на „Проектот 903“ во периодот на Советскиот Сојуз
Fotoğraf: Alexander Manzyuk

Екранопланот „Лун“ е развиен во рамките на „Проектот 903“ во периодот на Советскиот Сојуз

Екранопланот „Лун“ е развиен во рамките на „Проектот 903“ во периодот на Советскиот Сојуз
Fotoğraf: Alexander Manzyuk

Екранопланот „Лун“ е развиен во рамките на „Проектот 903“ во периодот на Советскиот Сојуз

instagram_banner

Од Турција, од светот, од небо, од копно, најмоќните фотографии од самото место на настаните на нашиот Instagram профил. Следете нѐ

Најнови