Во Аниткабир во Анкара се одржа државна церемонија за големиот турски водач, Мустафа Кемал Ататурк
10.11.2023

Во Аниткабир, мавзолејот на Ататурк во Анкара, се одржа државна церемонија по повод 85-годишнината од смртта на Мустафа Кемал Ататурк, големиот турски водач и основач на Република Туркије. Церемонијата започна во 08.45 часот со маршот на државните функционери и претставници на политичките партии на Туркије по Лавовската патека. Делегацијата предводена од претседателот Реџеп Таип Ердоган ја сочинуваа државни функционери, лидери на политичките партии на Туркије, пратеници, командниот врв на Турските вооружени сили и други. ( Muhammed Selim Korkutata - Агенција Анадолија )

Во Аниткабир во Анкара се одржа државна церемонија за големиот турски водач, Мустафа Кемал Ататурк
Fotoğraf: Muhammed Selim Korkutata

Во Аниткабир, мавзолејот на Ататурк во Анкара, се одржа државна церемонија по повод 85-годишнината од смртта на Мустафа Кемал Ататурк, големиот турски водач и основач на Република Туркије. Церемонијата започна во 08.45 часот со маршот на државните функционери и претставници на политичките партии на Туркије по Лавовската патека. Делегацијата предводена од претседателот Реџеп Таип Ердоган ја сочинуваа државни функционери, лидери на политичките партии на Туркије, пратеници, командниот врв на Турските вооружени сили и други. ( Muhammed Selim Korkutata - Агенција Анадолија )

Во Аниткабир во Анкара се одржа државна церемонија за големиот турски водач, Мустафа Кемал Ататурк
Fotoğraf: Muhammed Selim Korkutata

Во Аниткабир, мавзолејот на Ататурк во Анкара, се одржа државна церемонија по повод 85-годишнината од смртта на Мустафа Кемал Ататурк, големиот турски водач и основач на Република Туркије. Церемонијата започна во 08.45 часот со маршот на државните функционери и претставници на политичките партии на Туркије по Лавовската патека. Делегацијата предводена од претседателот Реџеп Таип Ердоган ја сочинуваа државни функционери, лидери на политичките партии на Туркије, пратеници, командниот врв на Турските вооружени сили и други. ( Muhammed Selim Korkutata - Агенција Анадолија )

Во Аниткабир во Анкара се одржа државна церемонија за големиот турски водач, Мустафа Кемал Ататурк
Fotoğraf: Muhammed Selim Korkutata

Во Аниткабир, мавзолејот на Ататурк во Анкара, се одржа државна церемонија по повод 85-годишнината од смртта на Мустафа Кемал Ататурк, големиот турски водач и основач на Република Туркије. Церемонијата започна во 08.45 часот со маршот на државните функционери и претставници на политичките партии на Туркије по Лавовската патека. Делегацијата предводена од претседателот Реџеп Таип Ердоган ја сочинуваа државни функционери, лидери на политичките партии на Туркије, пратеници, командниот врв на Турските вооружени сили и други. ( Muhammed Selim Korkutata - Агенција Анадолија )

Во Аниткабир во Анкара се одржа државна церемонија за големиот турски водач, Мустафа Кемал Ататурк
Fotoğraf: Muhammed Selim Korkutata

Во Аниткабир, мавзолејот на Ататурк во Анкара, се одржа државна церемонија по повод 85-годишнината од смртта на Мустафа Кемал Ататурк, големиот турски водач и основач на Република Туркије. Церемонијата започна во 08.45 часот со маршот на државните функционери и претставници на политичките партии на Туркије по Лавовската патека. Делегацијата предводена од претседателот Реџеп Таип Ердоган ја сочинуваа државни функционери, лидери на политичките партии на Туркије, пратеници, командниот врв на Турските вооружени сили и други. ( Muhammed Selim Korkutata - Агенција Анадолија )

Во Аниткабир во Анкара се одржа државна церемонија за големиот турски водач, Мустафа Кемал Ататурк
Fotoğraf: Muhammed Selim Korkutata

Во Аниткабир, мавзолејот на Ататурк во Анкара, се одржа државна церемонија по повод 85-годишнината од смртта на Мустафа Кемал Ататурк, големиот турски водач и основач на Република Туркије. Церемонијата започна во 08.45 часот со маршот на државните функционери и претставници на политичките партии на Туркије по Лавовската патека. Делегацијата предводена од претседателот Реџеп Таип Ердоган ја сочинуваа државни функционери, лидери на политичките партии на Туркије, пратеници, командниот врв на Турските вооружени сили и други. ( Muhammed Selim Korkutata - Агенција Анадолија )

Во Аниткабир во Анкара се одржа државна церемонија за големиот турски водач, Мустафа Кемал Ататурк
Fotoğraf: Muhammed Selim Korkutata

Во Аниткабир, мавзолејот на Ататурк во Анкара, се одржа државна церемонија по повод 85-годишнината од смртта на Мустафа Кемал Ататурк, големиот турски водач и основач на Република Туркије. Церемонијата започна во 08.45 часот со маршот на државните функционери и претставници на политичките партии на Туркије по Лавовската патека. Делегацијата предводена од претседателот Реџеп Таип Ердоган ја сочинуваа државни функционери, лидери на политичките партии на Туркије, пратеници, командниот врв на Турските вооружени сили и други. ( Muhammed Selim Korkutata - Агенција Анадолија )

Во Аниткабир во Анкара се одржа државна церемонија за големиот турски водач, Мустафа Кемал Ататурк
Fotoğraf: Muhammed Selim Korkutata

Во Аниткабир, мавзолејот на Ататурк во Анкара, се одржа државна церемонија по повод 85-годишнината од смртта на Мустафа Кемал Ататурк, големиот турски водач и основач на Република Туркије. Церемонијата започна во 08.45 часот со маршот на државните функционери и претставници на политичките партии на Туркије по Лавовската патека. Делегацијата предводена од претседателот Реџеп Таип Ердоган ја сочинуваа државни функционери, лидери на политичките партии на Туркије, пратеници, командниот врв на Турските вооружени сили и други. ( Muhammed Selim Korkutata - Агенција Анадолија )

Во Аниткабир во Анкара се одржа државна церемонија за големиот турски водач, Мустафа Кемал Ататурк
Fotoğraf: Muhammed Selim Korkutata

Во Аниткабир, мавзолејот на Ататурк во Анкара, се одржа државна церемонија по повод 85-годишнината од смртта на Мустафа Кемал Ататурк, големиот турски водач и основач на Република Туркије. Церемонијата започна во 08.45 часот со маршот на државните функционери и претставници на политичките партии на Туркије по Лавовската патека. Делегацијата предводена од претседателот Реџеп Таип Ердоган ја сочинуваа државни функционери, лидери на политичките партии на Туркије, пратеници, командниот врв на Турските вооружени сили и други. ( Muhammed Selim Korkutata - Агенција Анадолија )

Во Аниткабир во Анкара се одржа државна церемонија за големиот турски водач, Мустафа Кемал Ататурк
Fotoğraf: Muhammed Selim Korkutata

Во Аниткабир, мавзолејот на Ататурк во Анкара, се одржа државна церемонија по повод 85-годишнината од смртта на Мустафа Кемал Ататурк, големиот турски водач и основач на Република Туркије. Церемонијата започна во 08.45 часот со маршот на државните функционери и претставници на политичките партии на Туркије по Лавовската патека. Делегацијата предводена од претседателот Реџеп Таип Ердоган ја сочинуваа државни функционери, лидери на политичките партии на Туркије, пратеници, командниот врв на Турските вооружени сили и други. ( Muhammed Selim Korkutata - Агенција Анадолија )

Во Аниткабир во Анкара се одржа државна церемонија за големиот турски водач, Мустафа Кемал Ататурк
Fotoğraf: Aytaç Ünal

Државна церемонија се одржа во Аниткабир, мавзолејот на Ататурк во Анкара, по повод 85-годишнината од смртта на Мустафа Кемал Ататурк, големиот турски водач и основач на Република Туркије. ( Aytaç Ünal - Агенција Анадолија )

Во Аниткабир во Анкара се одржа државна церемонија за големиот турски водач, Мустафа Кемал Ататурк
Fotoğraf: Aytaç Ünal

Државна церемонија се одржа во Аниткабир, мавзолејот на Ататурк во Анкара, по повод 85-годишнината од смртта на Мустафа Кемал Ататурк, големиот турски водач и основач на Република Туркије. ( Aytaç Ünal - Агенција Анадолија )

Во Аниткабир во Анкара се одржа државна церемонија за големиот турски водач, Мустафа Кемал Ататурк
Fotoğraf: Aytaç Ünal

Државна церемонија се одржа во Аниткабир, мавзолејот на Ататурк во Анкара, по повод 85-годишнината од смртта на Мустафа Кемал Ататурк, големиот турски водач и основач на Република Туркије. ( Aytaç Ünal - Агенција Анадолија )

Во Аниткабир во Анкара се одржа државна церемонија за големиот турски водач, Мустафа Кемал Ататурк
Fotoğraf: Aytaç Ünal

Државна церемонија се одржа во Аниткабир, мавзолејот на Ататурк во Анкара, по повод 85-годишнината од смртта на Мустафа Кемал Ататурк, големиот турски водач и основач на Република Туркије. ( Aytaç Ünal - Агенција Анадолија )

Во Аниткабир во Анкара се одржа државна церемонија за големиот турски водач, Мустафа Кемал Ататурк
Fotoğraf: Aytaç Ünal

Државна церемонија се одржа во Аниткабир, мавзолејот на Ататурк во Анкара, по повод 85-годишнината од смртта на Мустафа Кемал Ататурк, големиот турски водач и основач на Република Туркије. ( Aytaç Ünal - Агенција Анадолија )

Во Аниткабир во Анкара се одржа државна церемонија за големиот турски водач, Мустафа Кемал Ататурк
Fotoğraf: Aytaç Ünal

Државна церемонија се одржа во Аниткабир, мавзолејот на Ататурк во Анкара, по повод 85-годишнината од смртта на Мустафа Кемал Ататурк, големиот турски водач и основач на Република Туркије. ( Aytaç Ünal - Агенција Анадолија )

Во Аниткабир во Анкара се одржа државна церемонија за големиот турски водач, Мустафа Кемал Ататурк
Fotoğraf: Aytaç Ünal

Државна церемонија се одржа во Аниткабир, мавзолејот на Ататурк во Анкара, по повод 85-годишнината од смртта на Мустафа Кемал Ататурк, големиот турски водач и основач на Република Туркије. ( Aytaç Ünal - Агенција Анадолија )

Во Аниткабир во Анкара се одржа државна церемонија за големиот турски водач, Мустафа Кемал Ататурк
Fotoğraf: Aytaç Ünal

Државна церемонија се одржа во Аниткабир, мавзолејот на Ататурк во Анкара, по повод 85-годишнината од смртта на Мустафа Кемал Ататурк, големиот турски водач и основач на Република Туркије. ( Aytaç Ünal - Агенција Анадолија )

Во Аниткабир во Анкара се одржа државна церемонија за големиот турски водач, Мустафа Кемал Ататурк
Fotoğraf: Aytaç Ünal

Државна церемонија се одржа во Аниткабир, мавзолејот на Ататурк во Анкара, по повод 85-годишнината од смртта на Мустафа Кемал Ататурк, големиот турски водач и основач на Република Туркије. ( Aytaç Ünal - Агенција Анадолија )

Во Аниткабир во Анкара се одржа државна церемонија за големиот турски водач, Мустафа Кемал Ататурк
Fotoğraf: Aytaç Ünal

Државна церемонија се одржа во Аниткабир, мавзолејот на Ататурк во Анкара, по повод 85-годишнината од смртта на Мустафа Кемал Ататурк, големиот турски водач и основач на Република Туркије. ( Aytaç Ünal - Агенција Анадолија )

Во Аниткабир во Анкара се одржа државна церемонија за големиот турски водач, Мустафа Кемал Ататурк
Fotoğraf: Aytaç Ünal

Државна церемонија се одржа во Аниткабир, мавзолејот на Ататурк во Анкара, по повод 85-годишнината од смртта на Мустафа Кемал Ататурк, големиот турски водач и основач на Република Туркије. ( Aytaç Ünal - Агенција Анадолија )

Во Аниткабир во Анкара се одржа државна церемонија за големиот турски водач, Мустафа Кемал Ататурк
Fotoğraf: Aytaç Ünal

Државна церемонија се одржа во Аниткабир, мавзолејот на Ататурк во Анкара, по повод 85-годишнината од смртта на Мустафа Кемал Ататурк, големиот турски водач и основач на Република Туркије. ( Aytaç Ünal - Агенција Анадолија )

Во Аниткабир во Анкара се одржа државна церемонија за големиот турски водач, Мустафа Кемал Ататурк
Fotoğraf: Aytaç Ünal

Државна церемонија се одржа во Аниткабир, мавзолејот на Ататурк во Анкара, по повод 85-годишнината од смртта на Мустафа Кемал Ататурк, големиот турски водач и основач на Република Туркије. ( Aytaç Ünal - Агенција Анадолија )

Во Аниткабир во Анкара се одржа државна церемонија за големиот турски водач, Мустафа Кемал Ататурк
Fotoğraf: Aytaç Ünal

Државна церемонија се одржа во Аниткабир, мавзолејот на Ататурк во Анкара, по повод 85-годишнината од смртта на Мустафа Кемал Ататурк, големиот турски водач и основач на Република Туркије. ( Aytaç Ünal - Агенција Анадолија )

Во Аниткабир во Анкара се одржа државна церемонија за големиот турски водач, Мустафа Кемал Ататурк
Fotoğraf: Aytaç Ünal

Државна церемонија се одржа во Аниткабир, мавзолејот на Ататурк во Анкара, по повод 85-годишнината од смртта на Мустафа Кемал Ататурк, големиот турски водач и основач на Република Туркије. ( Aytaç Ünal - Агенција Анадолија )

instagram_banner

Од Турција, од светот, од небо, од копно, најмоќните фотографии од самото место на настаните на нашиот Instagram профил. Следете нѐ

Најнови