Во Туркије се одбележува 85-годишнината од смртта на големиот лидер Ататурк
10.11.2023

Одбележана 85-годишнината од смртта на Мустафа Кемал Ататурк, основачот на Република Турција. Голем број луѓе ја посетија собата на Ататурк во палатата Долмабахче во Истанбул, каде што почина пред 85 години. ( Berk Özkan - Агенција Анадолија )

Во Туркије се одбележува 85-годишнината од смртта на големиот лидер Ататурк
Fotoğraf: Berk Özkan

Одбележана 85-годишнината од смртта на Мустафа Кемал Ататурк, основачот на Република Турција. Голем број луѓе ја посетија собата на Ататурк во палатата Долмабахче во Истанбул, каде што почина пред 85 години. ( Berk Özkan - Агенција Анадолија )

Во Туркије се одбележува 85-годишнината од смртта на големиот лидер Ататурк
Fotoğraf: Berk Özkan

Одбележана 85-годишнината од смртта на Мустафа Кемал Ататурк, основачот на Република Турција. Голем број луѓе ја посетија собата на Ататурк во палатата Долмабахче во Истанбул, каде што почина пред 85 години. ( Berk Özkan - Агенција Анадолија )

Во Туркије се одбележува 85-годишнината од смртта на големиот лидер Ататурк
Fotoğraf: Berk Özkan

Одбележана 85-годишнината од смртта на Мустафа Кемал Ататурк, основачот на Република Турција. Голем број луѓе ја посетија собата на Ататурк во палатата Долмабахче во Истанбул, каде што почина пред 85 години. ( Berk Özkan - Агенција Анадолија )

Во Туркије се одбележува 85-годишнината од смртта на големиот лидер Ататурк
Fotoğraf: Berk Özkan

Одбележана 85-годишнината од смртта на Мустафа Кемал Ататурк, основачот на Република Турција. Голем број луѓе ја посетија собата на Ататурк во палатата Долмабахче во Истанбул, каде што почина пред 85 години. ( Berk Özkan - Агенција Анадолија )

Во Туркије се одбележува 85-годишнината од смртта на големиот лидер Ататурк
Fotoğraf: Berk Özkan

Одбележана 85-годишнината од смртта на Мустафа Кемал Ататурк, основачот на Република Турција. Голем број луѓе ја посетија собата на Ататурк во палатата Долмабахче во Истанбул, каде што почина пред 85 години. ( Berk Özkan - Агенција Анадолија )

Во Туркије се одбележува 85-годишнината од смртта на големиот лидер Ататурк
Fotoğraf: Berk Özkan

Одбележана 85-годишнината од смртта на Мустафа Кемал Ататурк, основачот на Република Турција. Голем број луѓе ја посетија собата на Ататурк во палатата Долмабахче во Истанбул, каде што почина пред 85 години. ( Berk Özkan - Агенција Анадолија )

Во Туркије се одбележува 85-годишнината од смртта на големиот лидер Ататурк
Fotoğraf: Berk Özkan

Одбележана 85-годишнината од смртта на Мустафа Кемал Ататурк, основачот на Република Турција. Голем број луѓе ја посетија собата на Ататурк во палатата Долмабахче во Истанбул, каде што почина пред 85 години. ( Berk Özkan - Агенција Анадолија )

Во Туркије се одбележува 85-годишнината од смртта на големиот лидер Ататурк
Fotoğraf: Berk Özkan

Одбележана 85-годишнината од смртта на Мустафа Кемал Ататурк, основачот на Република Турција. Голем број луѓе ја посетија собата на Ататурк во палатата Долмабахче во Истанбул, каде што почина пред 85 години. ( Berk Özkan - Агенција Анадолија )

Во Туркије се одбележува 85-годишнината од смртта на големиот лидер Ататурк
Fotoğraf: Berk Özkan

Одбележана 85-годишнината од смртта на Мустафа Кемал Ататурк, основачот на Република Турција. Голем број луѓе ја посетија собата на Ататурк во палатата Долмабахче во Истанбул, каде што почина пред 85 години. ( Berk Özkan - Агенција Анадолија )

Во Туркије се одбележува 85-годишнината од смртта на големиот лидер Ататурк
Fotoğraf: Berk Özkan

Одбележана 85-годишнината од смртта на Мустафа Кемал Ататурк, основачот на Република Турција. Голем број луѓе ја посетија собата на Ататурк во палатата Долмабахче во Истанбул, каде што почина пред 85 години. ( Berk Özkan - Агенција Анадолија )

instagram_banner

Од Турција, од светот, од небо, од копно, најмоќните фотографии од самото место на настаните на нашиот Instagram профил. Следете нѐ

Најнови