- Возачот на Мерцедес, Валтери Бота
10.10.2021

- Возачот на Мерцедес, Валтери Ботас, победи на денешната трка во Формула 1 што се возеше во Истанбул за Големата награда на Турција. Ова е прва победа на Ботас оваа сезона ( Onur Çoban - Агенција Анадолија )

Возачот на Мерцедес, Валтери Ботас
Fotoğraf: Onur Çoban

Возачот на Мерцедес, Валтери Ботас (влево), победи на денешната трка во Формула 1 што се возеше во Истанбул за Големата награда на Турција. Ова е прва победа на Ботас оваа сезона. Трофејот на победникот му го предаде Мустафа Шентоп, претседателот на Големото народно собрание на Турција ( Onur Çoban - Агенција Анадолија )

Возачот на Мерцедес, Валтери Ботас
Fotoğraf: Onur Çoban

Возачот на Мерцедес, Валтери Ботас (лево), победи на денешната трка во Формула 1 што се возеше во Истанбул за Големата награда на Турција. Ова е прва победа на Ботас оваа сезона. Трофејот на победникот му го предаде Мустафа Шентоп, претседателот на Големото народно собрание на Турција ( Onur Çoban - Агенција Анадолија )

Возачот на Мерцедес, Валтери Ботас
Fotoğraf: Onur Çoban

Возачот на Мерцедес, Валтери Ботас (лево), победи на денешната трка во Формула 1 што се возеше во Истанбул за Големата награда на Турција. Ова е прва победа на Ботас оваа сезона. Трофејот на победникот му го предаде Мустафа Шентоп, претседателот на Големото народно собрание на Турција ( Onur Çoban - Агенција Анадолија )

Возачот на Мерцедес, Валтери Ботас
Fotoğraf: Onur Çoban

Возачот на Мерцедес, Валтери Ботас (втор од лево), победи на денешната трка во Формула 1 што се возеше во Истанбул за Големата награда на Турција. Ова е прва победа на Ботас оваа сезона. Трофејот на победникот му го предаде Мустафа Шентоп (втор од десно), претседателот на Големото народно собрание на Турција ( Onur Çoban - Агенција Анадолија )

Макс Верстапен (лево), го освои втор
Fotoğraf: Onur Çoban

Макс Верстапен (лево), го освои второто место на денешната трка во Формула 1 што се возеше во Истанбул за Големата награда на Турција. Трофејот за второто место на Верстепен му го предаде Мустафа Шентоп, претседателот на Големото народно собрание на Турција ( Onur Çoban - Агенција Анадолија )

Возачот на Мерцедес, Валтери Ботас
Fotoğraf: Onur Çoban

Возачот на Мерцедес, Валтери Ботас (во средина), победи на денешната трка во Формула 1 што се возеше во Истанбул за Големата награда на Турција. ( Onur Çoban - Агенција Анадолија )

Третопласирани на трката за Голема
Fotoğraf: Onur Çoban

Третопласирани на трката за Големата награда на Турција ја освои Серхио Перез, возачот на Ред Бул - Хонда ( Onur Çoban - Агенција Анадолија )

Возачот на Мерцедес, Валтери Ботас
Fotoğraf: Onur Çoban

Возачот на Мерцедес, Валтери Ботас (втор од десно), победи на денешната трка во Формула 1 што се возеше во Истанбул за Големата награда на Турција. ( Onur Çoban - Агенција Анадолија )

На патеката „Интерсити Истанбул п
Fotoğraf: Serhat Çağdaş

На патеката „Интерсити Истанбул парк“ во градот на Босфорот денес се возеше 16. трка сезонава во Формула 1. ( Serhat Çağdaş - Агенција Анадолија )

На патеката „Интерсити Истанбул п
Fotoğraf: Onur Çoban

На патеката „Интерсити Истанбул парк“ во градот на Босфорот денес се возеше 16. трка сезонава во Формула 1. Ботас ја почна трката од првата позиција и со одлично возење успеа како првопласиран да ја премине целната линија по извозени 58 круга. ( Onur Çoban - Агенција Анадолија )

На патеката „Интерсити Истанбул п
Fotoğraf: Serhat Çağdaş

На патеката „Интерсити Истанбул парк“ во градот на Босфорот денес се возеше 16. трка сезонава во Формула 1. Болидот на Ландо Норис, возачот на Мекларен во текот на трката ( Serhat Çağdaş - Агенција Анадолија )

На патеката „Интерсити Истанбул п
Fotoğraf: Onur Çoban

На патеката „Интерсити Истанбул парк“ во градот на Босфорот денес се возеше 16. трка сезонава во Формула 1. Ботас ја почна трката од првата позиција и со одлично возење успеа како првопласиран да ја премине целната линија по извозени 58 круга. ( Onur Çoban - Агенција Анадолија )

Возачот на Мерцедес, Валтери Ботас
Fotoğraf: Onur Çoban

Возачот на Мерцедес, Валтери Ботас (лево), победи на денешната трка во Формула 1 што се возеше во Истанбул за Големата награда на Турција. Второто место го освои Макс Верстапен (лево). Трофеите ги предаде Мустафа Шентоп (во средина), претседателот на Големото народно собрание на Турција ( Onur Çoban - Агенција Анадолија )

На патеката „Интерсити Истанбул п
Fotoğraf: Serhat Çağdaş

На патеката „Интерсити Истанбул парк“ во градот на Босфорот денес се возеше 16. трка сезонава во Формула 1. Публиката ги зазеде своите места на трибините. ( Serhat Çağdaş - Агенција Анадолија )

На патеката „Интерсити Истанбул п
Fotoğraf: Serhat Çağdaş

На патеката „Интерсити Истанбул парк“ во градот на Босфорот денес се возеше 16. трка сезонава во Формула 1. Публиката ги зазеде своите места на трибините. ( Serhat Çağdaş - Агенција Анадолија )

На патеката „Интерсити Истанбул п
Fotoğraf: Serhat Çağdaş

На патеката „Интерсити Истанбул парк“ во градот на Босфорот денес се возеше 16. трка сезонава во Формула 1. Болидот на Луис Хамилтон (44) во текот на трката ( Serhat Çağdaş - Агенција Анадолија )

На патеката „Интерсити Истанбул п
Fotoğraf: Serhat Çağdaş

На патеката „Интерсити Истанбул парк“ во градот на Босфорот денес се возеше 16. трка сезонава во Формула 1. Болидот на Макс Верстапен од Ред Бул - Хонда за време на трката. ( Serhat Çağdaş - Агенција Анадолија )

На патеката „Интерсити Истанбул п
Fotoğraf: Serhat Çağdaş

На патеката „Интерсити Истанбул парк“ во градот на Босфорот денес се возеше 16. трка сезонава во Формула 1. ( Serhat Çağdaş - Агенција Анадолија )

На патеката „Интерсити Истанбул п
Fotoğraf: Serhat Çağdaş

На патеката „Интерсити Истанбул парк“ во градот на Босфорот денес се возеше 16. трка сезонава во Формула 1. Болидот на Јуки Цунода, возачот на Алфа Таури ( Serhat Çağdaş - Агенција Анадолија )

На патеката „Интерсити Истанбул п
Fotoğraf: Onur Çoban

На патеката „Интерсити Истанбул парк“ во градот на Босфорот денес се возеше 16. трка сезонава во Формула 1. Ботас ја почна трката од првата позиција и со одлично возење успеа како првопласиран да ја премине целната линија по извозени 58 круга. ( Onur Çoban - Агенција Анадолија )

На патеката „Интерсити Истанбул п
Fotoğraf: Serhat Çağdaş

На патеката „Интерсити Истанбул парк“ во градот на Босфорот денес се возеше 16. трка сезонава во Формула 1. Болидот на Серхио Перез, возачот на Ред Бул - Хонда ( Serhat Çağdaş - Агенција Анадолија )

На патеката „Интерсити Истанбул п
Fotoğraf: Serhat Çağdaş

На патеката „Интерсити Истанбул парк“ во градот на Босфорот денес се возеше 16. трка сезонава во Формула 1. Болидот на победникот Валтери Ботас (77), возачот на Мерцедес во текот на трката. ( Serhat Çağdaş - Агенција Анадолија )

На патеката „Интерсити Истанбул п
Fotoğraf: Serhat Çağdaş

На патеката „Интерсити Истанбул парк“ во градот на Босфорот денес се возеше 16. трка сезонава во Формула 1. Болидот на Ландо Норис, возачот на Мекларен во текот на трката ( Serhat Çağdaş - Агенција Анадолија )

На патеката „Интерсити Истанбул п
Fotoğraf: Serhat Çağdaş

На патеката „Интерсити Истанбул парк“ во градот на Босфорот денес се возеше 16. трка сезонава во Формула 1. Болидот на Антонио Џовинаци, возачот на Алфа Ромео во текот на трката ( Serhat Çağdaş - Агенција Анадолија )

На патеката „Интерсити Истанбул п
Fotoğraf: Serhat Çağdaş

На патеката „Интерсити Истанбул парк“ во градот на Босфорот денес се возеше 16. трка сезонава во Формула 1. Борба меѓу Серхио Перез (лево), возачот на Ред Бул и актуелниот шампион, Луис Хамилтон (десно), возачот на Мерцедес ( Serhat Çağdaş - Агенција Анадолија )

На патеката „Интерсити Истанбул п
Fotoğraf: Serhat Çağdaş

На патеката „Интерсити Истанбул парк“ во градот на Босфорот денес се возеше 16. трка сезонава во Формула 1. Болидот на Пјер Гасли, возачот на Алфа Таури во текот на трката ( Serhat Çağdaş - Агенција Анадолија )

Возачот на Мерцедес, Валтери Ботас
Fotoğraf: Onur Çoban

Возачот на Мерцедес, Валтери Ботас (втор од десно), победи на денешната трка во Формула 1 што се возеше во Истанбул за Големата награда на Турција. Второто место го освои Макс Верстапен (лево), а третопласин е Серхио Перез, возачот на Ред Бул - Хонда (десно) ( Onur Çoban - Агенција Анадолија )

Возачот на Мерцедес, Валтери Ботас
Fotoğraf: Onur Çoban

Возачот на Мерцедес, Валтери Ботас (втор од десно), победи на денешната трка во Формула 1 што се возеше во Истанбул за Големата награда на Турција. Второто место го освои Макс Верстапен (лево), а третопласин е Серхио Перез, возачот на Ред Бул - Хонда (десно) ( Onur Çoban - Агенција Анадолија )

На патеката „Интерсити Истанбул п
Fotoğraf: Serhat Çağdaş

На патеката „Интерсити Истанбул парк“ во градот на Босфорот денес се возеше 16. трка сезонава во Формула 1. Публиката ги зазеде своите места на трибините. ( Serhat Çağdaş - Агенција Анадолија )

Возачот на Мерцедес, Валтери Ботас
Fotoğraf: Onur Çoban

Возачот на Мерцедес, Валтери Ботас (втор од десно), победи на денешната трка во Формула 1 што се возеше во Истанбул за Големата награда на Турција. Второто место го освои Макс Верстапен (лево), а третопласин е Серхио Перез, возачот на Ред Бул - Хонда (десно) ( Onur Çoban - Агенција Анадолија )

На патеката „Интерсити Истанбул п
Fotoğraf: Serhat Çağdaş

На патеката „Интерсити Истанбул парк“ во градот на Босфорот денес се возеше 16. трка сезонава во Формула 1. Публиката ги зазеде своите места на трибините. ( Serhat Çağdaş - Агенција Анадолија )

Возачот на Мерцедес, Валтери Ботас
Fotoğraf: Onur Çoban

Возачот на Мерцедес, Валтери Ботас (втор од десно), победи на денешната трка во Формула 1 што се возеше во Истанбул за Големата награда на Турција. Второто место го освои Макс Верстапен (лево), а третопласин е Серхио Перез, возачот на Ред Бул - Хонда (десно) ( Onur Çoban - Агенција Анадолија )

Возачот на Мерцедес, Валтери Ботас
Fotoğraf: Onur Çoban

Возачот на Мерцедес, Валтери Ботас (лево), победи на денешната трка во Формула 1 што се возеше во Истанбул за Големата награда на Турција. Второто место го освои Макс Верстапен (лево). Трофеите ги предаде Мустафа Шентоп (во средина), претседателот на Големото народно собрание на Турција ( Onur Çoban - Агенција Анадолија )

Возачот на Мерцедес, Валтери Ботас
Fotoğraf: Onur Çoban

Возачот на Мерцедес, Валтери Ботас (десно), победи на денешната трка во Формула 1 што се возеше во Истанбул за Големата награда на Турција. Ова е прва победа на Ботас оваа сезона. ( Onur Çoban - Агенција Анадолија )

На патеката „Интерсити Истанбул п
Fotoğraf: Serhat Çağdaş

На патеката „Интерсити Истанбул парк“ во градот на Босфорот денес се возеше 16. трка сезонава во Формула 1. Публиката ги зазеде своите места на трибините. ( Serhat Çağdaş - Агенција Анадолија )

instagram_banner

Од Турција, од светот, од небо, од копно, најмоќните фотографии од самото место на настаните на нашиот Instagram профил. Следете нѐ

Најнови