Турција: Коњите Јилки во делтата Кизилмармак атракција за љубителите на фотографијата

Турција: Коњите Јилки во делтата Кизилмармак атракција за љубителите на фотографијата

Коњите Јилки (диви коњи) во делтата Кизилмармак во Самсун го привлекуваат вниманието на љубителите на природата и фотографијата. Делтата Кизилмармак, која е на списокот на Светско наследство на УНЕСКО, опфаќа површина од 56 илјади хектари...

Турција: Коњите Јилки во делтата Кизилмармак атракција за љубителите на фотографијата
Fotoğraf: Mehmet Kumcağız

САМСУН (АА) - Коњите Јилки (диви коњи) во делтата Кизилмармак во Самсун го привлекуваат вниманието на љубителите на природата и фотографијата. Делтата Кизилмармак, која е на списокот на Светско наследство на УНЕСКО, опфаќа површина од 56 илјади хектари и е лоцирана во границите на областите 19 Мај, Бафра и Алачам. ( Mehmet Kumcağız - Агенција Анадолија )

Турција: Коњите Јилки во делтата Кизилмармак атракција за љубителите на фотографијата
Fotoğraf: Mehmet Kumcağız

САМСУН (АА) - Коњите Јилки (диви коњи) во делтата Кизилмармак во Самсун го привлекуваат вниманието на љубителите на природата и фотографијата. Делтата Кизилмармак, која е на списокот на Светско наследство на УНЕСКО, опфаќа површина од 56 илјади хектари и е лоцирана во границите на областите 19 Мај, Бафра и Алачам. ( Mehmet Kumcağız - Агенција Анадолија )

Турција: Коњите Јилки во делтата Кизилмармак атракција за љубителите на фотографијата
Fotoğraf: Mehmet Kumcağız

САМСУН (АА) - Коњите Јилки (диви коњи) во делтата Кизилмармак во Самсун го привлекуваат вниманието на љубителите на природата и фотографијата. Делтата Кизилмармак, која е на списокот на Светско наследство на УНЕСКО, опфаќа површина од 56 илјади хектари и е лоцирана во границите на областите 19 Мај, Бафра и Алачам. ( Mehmet Kumcağız - Агенција Анадолија )

Турција: Коњите Јилки во делтата Кизилмармак атракција за љубителите на фотографијата
Fotoğraf: Mehmet Kumcağız

Коњите Јилки (диви коњи) во делтата Кизилмармак во Самсун го привлекуваат вниманието на љубителите на природата и фотографијата. Делтата Кизилмармак, која е на списокот на Светско наследство на УНЕСКО, опфаќа површина од 56 илјади хектари и е лоцирана во границите на областите 19 Мај, Бафра и Алачам. ( Mehmet Kumcağız - Агенција Анадолија )

Турција: Коњите Јилки во делтата Кизилмармак атракција за љубителите на фотографијата
Fotoğraf: Mehmet Kumcağız

САМСУН (АА) - Коњите Јилки (диви коњи) во делтата Кизилмармак во Самсун го привлекуваат вниманието на љубителите на природата и фотографијата. Делтата Кизилмармак, која е на списокот на Светско наследство на УНЕСКО, опфаќа површина од 56 илјади хектари и е лоцирана во границите на областите 19 Мај, Бафра и Алачам. ( Mehmet Kumcağız - Агенција Анадолија )

instagram_banner

Од Турција, од светот, од небо, од копно, најмоќните фотографии од самото место на настаните на нашиот Instagram профил. Следете нѐ

Најнови