Муслиманите во регионот го одбележуваат празникот Курбан бајрам

Муслиманите во регионот го одбележуваат празникот Курбан бајрам

Граѓаните за утринска молитва (сабах намаз) и за намазот на Курбан бајрам дојдоа во Мустафа Пашината џамија во Скопје како и во другите џамии во земјата.

Муслиманите во регионот го одбележуваат празникот Курбан бајрам - Косово
Fotoğraf: Eren Beksaç

СКОПЈЕ/ТИРАНА/ПРИШТИНА (АА) - Во Северна Македонија, Албанија и Косово, како и во другите земји од регионот оваа година муслиманскиот празник Курбан бајрам се одбележува во сенка на коронавирусот (Ковид-19) ( Eren Beksaç - Агенција Анадолија )

Муслиманите во регионот го одбележуваат празникот Курбан бајрам Fotoğraf:

Граѓаните за утринска молитва (сабах намаз) и за намазот на Курбан бајрам дојдоа во Мустафа Пашината џамија во Скопје како и во другите џамии во земјата.

Муслиманите во регионот го одбележуваат празникот Курбан бајрам Fotoğraf:

Граѓаните за утринска молитва (сабах намаз) и за намазот на Курбан бајрам дојдоа во Мустафа Пашината џамија во Скопје како и во другите џамии во земјата.

Муслиманите во регионот го одбележуваат празникот Курбан бајрам Fotoğraf:

Граѓаните за утринска молитва (сабах намаз) и за намазот на Курбан бајрам дојдоа во Мустафа Пашината џамија во Скопје како и во другите џамии во земјата.

Муслиманите во регионот го одбележуваат празникот Курбан бајрам
Fotoğraf: Furkan Abdula

СКОПЈЕ/ТИРАНА/ПРИШТИНА (АА) - Во Северна Македонија, Албанија и Косово, како и во другите земји од регионот оваа година муслиманскиот празник Курбан бајрам се одбележува во сенка на коронавирусот (Ковид-19) ( Furkan Abdula - Агенција Анадолија )

Муслиманите во регионот го одбележуваат празникот Курбан бајрам
Fotoğraf: Furkan Abdula

СКОПЈЕ/ТИРАНА/ПРИШТИНА (АА) - Во Северна Македонија, Албанија и Косово, како и во другите земји од регионот оваа година муслиманскиот празник Курбан бајрам се одбележува во сенка на коронавирусот (Ковид-19) ( Furkan Abdula - Агенција Анадолија )

Муслиманите во регионот го одбележуваат празникот Курбан бајрам
Fotoğraf: Furkan Abdula

СКОПЈЕ/ТИРАНА/ПРИШТИНА (АА) - Во Северна Македонија, Албанија и Косово, како и во другите земји од регионот оваа година муслиманскиот празник Курбан бајрам се одбележува во сенка на коронавирусот (Ковид-19) ( Furkan Abdula - Агенција Анадолија )

Муслиманите во регионот го одбележуваат празникот Курбан бајрам - Албанија Fotoğraf: Olsi Shehu

СКОПЈЕ/ТИРАНА/ПРИШТИНА (АА) - Во Северна Македонија, Албанија и Косово, како и во другите земји од регионот оваа година муслиманскиот празник Курбан бајрам се одбележува во сенка на коронавирусот (Ковид-19).

instagram_banner

Од Турција, од светот, од небо, од копно, најмоќните фотографии од самото место на настаните на нашиот Instagram профил. Следете нѐ

Најнови