Верниците од регионот на бајрамска молитва по повод празникот Курбан бајрам (Северна Македонија)

Верниците од регионот на бајрамска молитва по повод празникот Курбан бајрам (Северна Македонија)

СКОПЈЕ (АА) - Голем број верници се собраа во џамиите во Северна Македонија за бајрамската молитва (намаз) по повод празникот Курбан Бајрам, означувајќи го почетокот на еден од најголемите муслимански празници. ( Abdula Berisha - Агенција Анадолија )

Верниците од регионот на бајрамска молитва по повод празникот Курбан бајрам (Северна Македонија)
Fotoğraf: Abdula Berisha

СКОПЈЕ (АА) - Голем број верници се собраа во џамиите во Северна Македонија за бајрамската молитва (намаз) по повод празникот Курбан Бајрам, означувајќи го почетокот на еден од најголемите муслимански празници. ( Abdula Berisha - Агенција Анадолија )

Верниците од регионот на бајрамска молитва по повод празникот Курбан бајрам (Северна Македонија)
Fotoğraf: Abdula Berisha

СКОПЈЕ (АА) - Голем број верници се собраа во џамиите во Северна Македонија за бајрамската молитва (намаз) по повод празникот Курбан Бајрам, означувајќи го почетокот на еден од најголемите муслимански празници. ( Abdula Berisha - Агенција Анадолија )

Верниците од регионот на бајрамска молитва по повод празникот Курбан бајрам (Северна Македонија)
Fotoğraf: Abdula Berisha

СКОПЈЕ (АА) - Голем број верници се собраа во џамиите во Северна Македонија за бајрамската молитва (намаз) по повод празникот Курбан Бајрам, означувајќи го почетокот на еден од најголемите муслимански празници. ( Abdula Berisha - Агенција Анадолија )

Муслиманите во регионот го одбележуваат празникот Курбан бајрам (Албанија)
Fotoğraf: Olsi Shehu

ТИРАНА (АА) - Бројни верници се собраа во џамиите во Албанија да клањаат Бајрам намаз, означувајќи го почетокот на еден од најголемите муслимански празници. ( Olsi Shehu - Агенција Анадолија )

Муслиманите во регионот го одбележуваат празникот Курбан бајрам (Албанија)
Fotoğraf: Olsi Shehu

ТИРАНА (АА) - Бројни верници се собраа во џамиите во Албанија да клањаат Бајрам намаз, означувајќи го почетокот на еден од најголемите муслимански празници. ( Olsi Shehu - Агенција Анадолија )

Муслиманите во регионот го одбележуваат празникот Курбан бајрам (Косово)
Fotoğraf: Erkin Keçi

ПРИШТИНА (АА) - Бројни верници се собраа во џамиите во Косово да клањаат Бајрам намаз, означувајќи го почетокот на еден од најголемите муслимански празници. ( Erkin Keçi - Агенција Анадолија )

Муслиманите во регионот го одбележуваат празникот Курбан бајрам (Косово)
Fotoğraf: Erkin Keçi

ПРИШТИНА (АА) - Бројни верници се собраа во џамиите во Косово да клањаат Бајрам намаз, означувајќи го почетокот на еден од најголемите муслимански празници. ( Erkin Keçi - Агенција Анадолија )

instagram_banner

Од Турција, од светот, од небо, од копно, најмоќните фотографии од самото место на настаните на нашиот Instagram профил. Следете нѐ

Најнови