Курти од „Самоопределување" прогласи победа на предвремените парламентарни избори во Косово

Курти од „Самоопределување" прогласи победа на предвремените парламентарни избори во Косово

ПРИШТИНА (АА) - Лидерот на Движењето Самоопределување и кандидатот за премиер на Косово (Д) Албин Курти и неговата коалициска партнерка (Л) Вјоса Османи, која ја врши должноста претседателка на Косово, прогласија победа на предвремените парламентарни избори, кои ги нарекоа „референдум" ( Abdulbesar Ademi - Агенција Анадолија )

Курти од „Самоопределување" прогласи победа на предвремените парламентарни избори во Косово
Fotoğraf: Abdulbesar Ademi

ПРИШТИНА (АА) - Лидерот на Движењето Самоопределување и кандидатот за премиер на Косово (Д) Албин Курти и неговата коалициска партнерка (Л) Вјоса Османи, која ја врши должноста претседателка на Косово, прогласија победа на предвремените парламентарни избори, кои ги нарекоа „референдум" ( Abdulbesar Ademi - Агенција Анадолија )

Курти од „Самоопределување" прогласи победа на предвремените парламентарни избори во Косово
Fotoğraf: Abdulbesar Ademi

ПРИШТИНА (АА) - Лидерот на Движењето Самоопределување и кандидатот за премиер на Косово Албин Курти и неговата коалициска партнерка (на фотографија) Вјоса Османи, која ја врши должноста претседателка на Косово, прогласија победа на предвремените парламентарни избори, кои ги нарекоа „референдум" ( Abdulbesar Ademi - Агенција Анадолија )

Курти од „Самоопределување" прогласи победа на предвремените парламентарни избори во Косово
Fotoğraf: Abdulbesar Ademi

ПРИШТИНА (АА) - Лидерот на Движењето Самоопределување и кандидатот за премиер на Косово (на фотографија) Албин Курти и неговата коалициска партнерка Вјоса Османи, која ја врши должноста претседателка на Косово, прогласија победа на предвремените парламентарни избори, кои ги нарекоа „референдум" ( Abdulbesar Ademi - Агенција Анадолија )

Курти од „Самоопределување" прогласи победа на предвремените парламентарни избори во Косово
Fotoğraf: Abdulbesar Ademi

ПРИШТИНА (АА) - Лидерот на Движењето Самоопределување и кандидатот за премиер на Косово (Д) Албин Курти и неговата коалициска партнерка (Л) Вјоса Османи, која ја врши должноста претседателка на Косово, прогласија победа на предвремените парламентарни избори, кои ги нарекоа „референдум" ( Abdulbesar Ademi - Агенција Анадолија )

instagram_banner

Од Турција, од светот, од небо, од копно, најмоќните фотографии од самото место на настаните на нашиот Instagram профил. Следете нѐ

Најнови