Истанбул: Прв сабах-намаз во Големата џамија „Аја Софија“ откако и е вратен статусот на џамија

Истанбул: Прв сабах-намаз во Големата џамија „Аја Софија“ откако и е вратен статусот на џамија

ИСТАНБУЛ (АА) - Во Големата џамија „Аја Софија“ (Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi), во Истанбул, клањан е првиот сабах-намаз (утринска молитва) во последните 86 години ( Arif Hüdaverdi Yaman - Агенција Анадолија )

Истанбул: Прв сабах-намаз во Големата џамија „Аја Софија“ откако и е вратен статусот на џамија
Fotoğraf: Arif Hüdaverdi Yaman

ИСТАНБУЛ (АА) - Во Големата џамија „Аја Софија“ (Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi), во Истанбул, клањан е првиот сабах-намаз (утринска молитва) во последните 86 години ( Arif Hüdaverdi Yaman - Агенција Анадолија )

Истанбул: Прв сабах-намаз во Големата џамија „Аја Софија“ откако и е вратен статусот на џамија
Fotoğraf: Arif Hüdaverdi Yaman

ИСТАНБУЛ (АА) - Во Големата џамија „Аја Софија“ (Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi), во Истанбул, клањан е првиот сабах-намаз (утринска молитва) во последните 86 години ( Arif Hüdaverdi Yaman - Агенција Анадолија )

Истанбул: Прв сабах-намаз во Големата џамија „Аја Софија“ откако и е вратен статусот на џамија
Fotoğraf: Yunus Emre Günaydın

ИСТАНБУЛ (АА) - Во Големата џамија „Аја Софија“ (Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi), во Истанбул, клањан е првиот сабах-намаз (утринска молитва) во последните 86 години ( Yunus Emre Günaydın - Агенција Анадолија )

Истанбул: Прв сабах-намаз во Големата џамија „Аја Софија“ откако и е вратен статусот на џамија
Fotoğraf: Yunus Emre Günaydın

ИСТАНБУЛ (АА) - Во Големата џамија „Аја Софија“ (Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi), во Истанбул, клањан е првиот сабах-намаз (утринска молитва) во последните 86 години ( Yunus Emre Günaydın - Агенција Анадолија )

Истанбул: Прв сабах-намаз во Големата џамија „Аја Софија“ откако и е вратен статусот на џамија
Fotoğraf: Yunus Emre Günaydın

ИСТАНБУЛ (АА) - Во Големата џамија „Аја Софија“ (Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi), во Истанбул, клањан е првиот сабах-намаз (утринска молитва) во последните 86 години ( Yunus Emre Günaydın - Агенција Анадолија )

Истанбул: Прв сабах-намаз во Големата џамија „Аја Софија“ откако и е вратен статусот на џамија
Fotoğraf: İslam Yakut

ИСТАНБУЛ (АА) - Во Големата џамија „Аја Софија“ (Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi), во Истанбул, клањан е првиот сабах-намаз (утринска молитва) во последните 86 години ( İslam Yakut - Агенција Анадолија )

Истанбул: Прв сабах-намаз во Големата џамија „Аја Софија“ откако и е вратен статусот на џамија
Fotoğraf: İslam Yakut

ИСТАНБУЛ (АА) - Во Големата џамија „Аја Софија“ (Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi), во Истанбул, клањан е првиот сабах-намаз (утринска молитва) во последните 86 години ( İslam Yakut - Агенција Анадолија )

instagram_banner

Од Турција, од светот, од небо, од копно, најмоќните фотографии од самото место на настаните на нашиот Instagram профил. Следете нѐ

Најнови