Деветгодишно сириско девојче со една нога пешачи три километри за да оди во училиште

Деветгодишно сириско девојче со една нога пешачи три километри за да оди во училиште

ИДЛИБ (АА) – Деветгодишната Сиријка, Фатима Ахмед ал Мустафа, која ја изгуби нејзината лева нога во воздушниот напад на Асадовиот режим и неговите поддржувачи, е забележана во сирискиот град Идлиб на 19 ноември 2020 година. Фатима која се пресели со нејзиното семејство во побезбедна зона во близина на центарот на градот Идлиб, треба секој ден да пешачи околу три километри за да продолжи со нејзиното школување. ( Muhammed Said - Агенција Анадолија )

Деветгодишно сириско девојче со една нога пешачи три километри за да оди во училиште
Fotoğraf: Muhammed Said

ИДЛИБ (АА) – Деветгодишната Сиријка, Фатима Ахмед ал Мустафа, која ја изгуби нејзината лева нога во воздушниот напад на Асадовиот режим и неговите поддржувачи, е забележана во сирискиот град Идлиб на 19 ноември 2020 година. Фатима која се пресели со нејзиното семејство во побезбедна зона во близина на центарот на градот Идлиб, треба секој ден да пешачи околу три километри за да продолжи со нејзиното школување. ( Muhammed Said - Агенција Анадолија )

Деветгодишно сириско девојче со една нога пешачи три километри за да оди во училиште
Fotoğraf: Muhammed Said

ИДЛИБ (АА) – Деветгодишната Сиријка, Фатима Ахмед ал Мустафа, која ја изгуби нејзината лева нога во воздушниот напад на Асадовиот режим и неговите поддржувачи, е забележана во сирискиот град Идлиб на 19 ноември 2020 година. Фатима која се пресели со нејзиното семејство во побезбедна зона во близина на центарот на градот Идлиб, треба секој ден да пешачи околу три километри за да продолжи со нејзиното школување. ( Muhammed Said - Агенција Анадолија )

Деветгодишно сириско девојче со една нога пешачи три километри за да оди во училиште
Fotoğraf: Muhammed Said

ИДЛИБ (АА) – Деветгодишната Сиријка, Фатима Ахмед ал Мустафа, која ја изгуби нејзината лева нога во воздушниот напад на Асадовиот режим и неговите поддржувачи, е забележана во сирискиот град Идлиб на 19 ноември 2020 година. Фатима која се пресели со нејзиното семејство во побезбедна зона во близина на центарот на градот Идлиб, треба секој ден да пешачи околу три километри за да продолжи со нејзиното школување. ( Muhammed Said - Агенција Анадолија )

Деветгодишно сириско девојче со една нога пешачи три километри за да оди во училиште
Fotoğraf: Muhammed Said

ИДЛИБ (АА) – Деветгодишната Сиријка, Фатима Ахмед ал Мустафа, која ја изгуби нејзината лева нога во воздушниот напад на Асадовиот режим и неговите поддржувачи, е забележана во сирискиот град Идлиб на 19 ноември 2020 година. Фатима која се пресели со нејзиното семејство во побезбедна зона во близина на центарот на градот Идлиб, треба секој ден да пешачи околу три километри за да продолжи со нејзиното школување. ( Muhammed Said - Агенција Анадолија )

Деветгодишно сириско девојче со една нога пешачи три километри за да оди во училиште
Fotoğraf: Muhammed Said

ИДЛИБ (АА) – Деветгодишната Сиријка, Фатима Ахмед ал Мустафа, која ја изгуби нејзината лева нога во воздушниот напад на Асадовиот режим и неговите поддржувачи, е забележана во сирискиот град Идлиб на 19 ноември 2020 година. Фатима која се пресели со нејзиното семејство во побезбедна зона во близина на центарот на градот Идлиб, треба секој ден да пешачи околу три километри за да продолжи со нејзиното школување. ( Muhammed Said - Агенција Анадолија )

Деветгодишно сириско девојче со една нога пешачи три километри за да оди во училиште
Fotoğraf: Muhammed Said

ИДЛИБ (АА) – Деветгодишната Сиријка, Фатима Ахмед ал Мустафа, која ја изгуби нејзината лева нога во воздушниот напад на Асадовиот режим и неговите поддржувачи, е забележана во сирискиот град Идлиб на 19 ноември 2020 година. Фатима која се пресели со нејзиното семејство во побезбедна зона во близина на центарот на градот Идлиб, треба секој ден да пешачи околу три километри за да продолжи со нејзиното школување. ( Muhammed Said - Агенција Анадолија )

Деветгодишно сириско девојче со една нога пешачи три километри за да оди во училиште
Fotoğraf: Muhammed Said

ИДЛИБ (АА) – Деветгодишната Сиријка, Фатима Ахмед ал Мустафа, која ја изгуби нејзината лева нога во воздушниот напад на Асадовиот режим и неговите поддржувачи, е забележана во сирискиот град Идлиб на 19 ноември 2020 година. Фатима која се пресели со нејзиното семејство во побезбедна зона во близина на центарот на градот Идлиб, треба секој ден да пешачи околу три километри за да продолжи со нејзиното школување. ( Muhammed Said - Агенција Анадолија )

Деветгодишно сириско девојче со една нога пешачи три километри за да оди во училиште
Fotoğraf: Muhammed Said

ИДЛИБ (АА) – Деветгодишната Сиријка, Фатима Ахмед ал Мустафа, која ја изгуби нејзината лева нога во воздушниот напад на Асадовиот режим и неговите поддржувачи, е забележана во сирискиот град Идлиб на 19 ноември 2020 година. Фатима која се пресели со нејзиното семејство во побезбедна зона во близина на центарот на градот Идлиб, треба секој ден да пешачи околу три километри за да продолжи со нејзиното школување. ( Muhammed Said - Агенција Анадолија )

instagram_banner

Од Турција, од светот, од небо, од копно, најмоќните фотографии од самото место на настаните на нашиот Instagram профил. Следете нѐ

Најнови