Во Скопје се одржа свечена церемонија по повод 21 Декември - Денот на наставата на турски јазик

Во Скопје се одржа свечена церемонија по повод 21 Декември - Денот на наставата на турски јазик

СКОПЈЕ (АА) - На свеченоста присуствуваа претседателот на Големото народно собрание на Република Турција (ТБММ), Мустафа Шентоп, претседателот на Собранието на Северна Македонија, Талат Џафери, премиерот на Северна Македонија, Зоран Заев, претседателот на Уставниот суд, Салих Мурат, амбасадорот на Турција во Скопје, Хасан Мехмет Секизќок, претседателот на МАТУСИТЕБ, Хусрев Емин, како и други поканети гости. ( Eren Beksaç - Агенција Анадолија )

Во Скопје се одржа свечена церемонија по повод 21 Декември - Денот на наставата на турски јазик
Fotoğraf: Eren Beksaç

СКОПЈЕ (АА) - На свеченоста присуствуваа претседателот на Големото народно собрание на Република Турција (ТБММ), Мустафа Шентоп, претседателот на Собранието на Северна Македонија, Талат Џафери, премиерот на Северна Македонија, Зоран Заев, претседателот на Уставниот суд, Салих Мурат, амбасадорот на Турција во Скопје, Хасан Мехмет Секизќок, претседателот на МАТУСИТЕБ, Хусрев Емин, како и други поканети гости. ( Eren Beksaç - Агенција Анадолија )

Во Скопје се одржа свечена церемонија по повод 21 Декември - Денот на наставата на турски јазик
Fotoğraf: Eren Beksaç

СКОПЈЕ (АА) - На свеченоста присуствуваа претседателот на Големото народно собрание на Република Турција (ТБММ), Мустафа Шентоп, претседателот на Собранието на Северна Македонија, Талат Џафери, премиерот на Северна Македонија, Зоран Заев, претседателот на Уставниот суд, Салих Мурат, амбасадорот на Турција во Скопје, Хасан Мехмет Секизќок, претседателот на МАТУСИТЕБ, Хусрев Емин, како и други поканети гости. ( Eren Beksaç - Агенција Анадолија )

Во Скопје се одржа свечена церемонија по повод 21 Декември - Денот на наставата на турски јазик
Fotoğraf: Eren Beksaç

СКОПЈЕ (АА) - На свеченоста присуствуваа претседателот на Големото народно собрание на Република Турција (ТБММ), Мустафа Шентоп, претседателот на Собранието на Северна Македонија, Талат Џафери (foto), премиерот на Северна Македонија, Зоран Заев, претседателот на Уставниот суд, Салих Мурат, амбасадорот на Турција во Скопје, Хасан Мехмет Секизќок, претседателот на МАТУСИТЕБ, Хусрев Емин, како и други поканети гости. ( Eren Beksaç - Агенција Анадолија )

Во Скопје се одржа свечена церемонија по повод 21 Декември - Денот на наставата на турски јазик
Fotoğraf: Eren Beksaç

СКОПЈЕ (АА) - На свеченоста присуствуваа претседателот на Големото народно собрание на Република Турција (ТБММ), Мустафа Шентоп, претседателот на Собранието на Северна Македонија, Талат Џафери, премиерот на Северна Македонија, Зоран Заев (foto), претседателот на Уставниот суд, Салих Мурат, амбасадорот на Турција во Скопје, Хасан Мехмет Секизќок, претседателот на МАТУСИТЕБ, Хусрев Емин, како и други поканети гости. ( Eren Beksaç - Агенција Анадолија )

Во Скопје се одржа свечена церемонија по повод 21 Декември - Денот на наставата на турски јазик
Fotoğraf: Eren Beksaç

СКОПЈЕ (АА) - На свеченоста присуствуваа претседателот на Големото народно собрание на Република Турција (ТБММ), Мустафа Шентоп, претседателот на Собранието на Северна Македонија, Талат Џафери, премиерот на Северна Македонија, Зоран Заев, претседателот на Уставниот суд, Салих Мурат, амбасадорот на Турција во Скопје, Хасан Мехмет Секизќок, претседателот на МАТУСИТЕБ, Хусрев Емин, како и други поканети гости. ( Eren Beksaç - Агенција Анадолија )

Во Скопје се одржа свечена церемонија по повод 21 Декември - Денот на наставата на турски јазик
Fotoğraf: Eren Beksaç

СКОПЈЕ (АА) - На свеченоста присуствуваа претседателот на Големото народно собрание на Република Турција (ТБММ), Мустафа Шентоп, претседателот на Собранието на Северна Македонија, Талат Џафери, премиерот на Северна Македонија, Зоран Заев, претседателот на Уставниот суд, Салих Мурат, амбасадорот на Турција во Скопје, Хасан Мехмет Секизќок, претседателот на МАТУСИТЕБ, Хусрев Емин, како и други поканети гости. ( Eren Beksaç - Агенција Анадолија )

Во Скопје се одржа свечена церемонија по повод 21 Декември - Денот на наставата на турски јазик
Fotoğraf: Eren Beksaç

СКОПЈЕ (АА) - На свеченоста присуствуваа претседателот на Големото народно собрание на Република Турција (ТБММ), Мустафа Шентоп, претседателот на Собранието на Северна Македонија, Талат Џафери, премиерот на Северна Македонија, Зоран Заев, претседателот на Уставниот суд, Салих Мурат, амбасадорот на Турција во Скопје, Хасан Мехмет Секизќок, претседателот на МАТУСИТЕБ, Хусрев Емин, како и други поканети гости. ( Eren Beksaç - Агенција Анадолија )

Во Скопје се одржа свечена церемонија по повод 21 Декември - Денот на наставата на турски јазик
Fotoğraf: Eren Beksaç

СКОПЈЕ (АА) - На свеченоста присуствуваа претседателот на Големото народно собрание на Република Турција (ТБММ), Мустафа Шентоп, претседателот на Собранието на Северна Македонија, Талат Џафери, премиерот на Северна Македонија, Зоран Заев, претседателот на Уставниот суд, Салих Мурат, амбасадорот на Турција во Скопје, Хасан Мехмет Секизќок (foto), претседателот на МАТУСИТЕБ, Хусрев Емин, како и други поканети гости. ( Eren Beksaç - Агенција Анадолија )

Во Скопје се одржа свечена церемонија по повод 21 Декември - Денот на наставата на турски јазик
Fotoğraf: Eren Beksaç

СКОПЈЕ (АА) - На свеченоста присуствуваа претседателот на Големото народно собрание на Република Турција (ТБММ), Мустафа Шентоп, претседателот на Собранието на Северна Македонија, Талат Џафери, премиерот на Северна Македонија, Зоран Заев, претседателот на Уставниот суд, Салих Мурат, амбасадорот на Турција во Скопје, Хасан Мехмет Секизќок, претседателот на МАТУСИТЕБ, Хусрев Емин, како и други поканети гости. ( Eren Beksaç - Агенција Анадолија )

Во Скопје се одржа свечена церемонија по повод 21 Декември - Денот на наставата на турски јазик
Fotoğraf: Eren Beksaç

СКОПЈЕ (АА) - На свеченоста присуствуваа претседателот на Големото народно собрание на Република Турција (ТБММ), Мустафа Шентоп (R), претседателот на Собранието на Северна Македонија, Талат Џафери, премиерот на Северна Македонија, Зоран Заев, претседателот на Уставниот суд, Салих Мурат, амбасадорот на Турција во Скопје, Хасан Мехмет Секизќок, претседателот на МАТУСИТЕБ, Хусрев Емин (L), како и други поканети гости. ( Eren Beksaç - Агенција Анадолија )

instagram_banner

Од Турција, од светот, од небо, од копно, најмоќните фотографии од самото место на настаните на нашиот Instagram профил. Следете нѐ

Најнови