Се очекува зголемување на нуклеарните боеви глави во следните 10 години

Иако во последните 50 години има значително намалување на бројот на нуклеарни боеви глави низ светот, се очекува зголемување на бројот на нуклеарни боеви глави што ги поседуваат земјите во следните 10 години.

01.07.2022