НАТО се подготвува за своето деветто проширување

- Како резултат на трилатералниот Меморандум потпишан со Туркије (Турција) на Самитот во Мадрид, Шведска и Финска се поканети за членство во НАТО, со што на дневен ред дојде проширувањето на веќе 30-члената Алијанса низ годините

30.06.2022