Цената на гасот во Европа за две недели поскапе за 60 отсто

- Договорната цена на гасот за јули, со која се тргува на ТТФ, холандската виртуелна точка за тргување со природен гас со најголема длабочина во Европа, почна вчера од 124,60 евра за мегават/час

23.06.2022