Стартуваше 57. Претседателска велосипедска трка „Tour of Turkiye“

Од Бодрум, познатото турско летувалиште, стартуваше 57. Претседателска велосипедска трка низ Турција („Tour of Turkiye“), што ја организира Турскиот велосипедски сојуз под покровителство на Кабинетот на претседателот на оваа земја. Во првата етапа долга 207 километри учествуваат 167 велосипедисти од 25 екипи.

10.04.2022