Русија ги гранатира градовите во Украина

Русија ги гранатира градовите во Украина. Жителите на Донбас изјавија дека ситуацијата во тој украински регион е „застрашувачка“ по руската воена инвазија на Украина. Министерството за внатрешни работи на Украина соопшти дека руската инвазија започнала со ракетни напади врз главниот град Киев.

24.02.2022