Кој на Балканот најмногу користи интернет?

На Балканот, Косово има најголема, а Албанија најмала стапка на интернет-корисници, покажува извештајот насловен „ДИЏИТАЛ 2022“, објавен од „Датарепортал“ (DataReportal). Според глобалниот извештај за интернет-корисници, шест од 10 луѓе во моментот користат интернет, односно 60 проценти од населението во моментот е „онлајн“.

22.02.2022