Африканскиот Рог доживува најсушен период од 1981 година

- Во изјавата дадена од Светската програма за храна (WFP) евидентирано е дека 13 милиони луѓе во Етиопија, Кенија и Сомалија ќе се соочат со глад во првиот квартал од годината поради ефектот на сушата.

09.02.2022