Најсмртоносните несреќи во Европа во последните 10 години

Несреќата во која загинаа 46 лица кога патнички автобус со регистерски таблички од Северна Македонија удри во бариерите на Автопатот „Струма“, западно од бугарската престолнина Софија на 23 ноември, потсети на други фатални несреќи кои се случија во Европа.

25.11.2021