„Отворен Балкан“ - начин економиите и пазарите на земјите на регионот да се развиваат

Формирање Совет за имплементација со задача да го координира она што е договорено во рамките на иницијативата „Отворен Балкан“ е најавено денеска на трилатералниот состанок на српскиот претседател Александар Вучиќ, премиерот на Албанија, Еди Рама и вицепремиерот на Северна Македонија, Никола Димитров, на кој е повторен повикот на сите земји на Западен Балкан да се придружат на иницијативата.

04.11.2021