Ниска стапка на вакцинација против Ковид-19 во земјите од Западен Балкан

- Северна Македонија со популација од 2 милиони жители спаѓа во земјите од Балканот со ниска стапка на вакцинација. Досега во земјата се администрирани 1.563.000 дози вакцина, од кои 764.953 лица се вакцинирани со две дози

20.10.2021