ДИК ги објави прелиминарните резултати од Локалните избори во Северна Македонија

- Според прелиминарните резултати, опозициската ВМРО-ДПМНЕ победи во 22 општини, владејачката СДСМ во 9, ДУИ на 3, а во 44 општини победникот ќе се одреди во вториот круг

19.10.2021