Граѓаните на Германија на изборите во недела одлучуваат за иднината по Ангела Меркел

- На изборите на кои не се кандидираше актуелната канцеларка Ангела Меркел, која е на власт 16 години, за позицијата канцелар на Германија се натпреваруваат тројца кандидати

25.09.2021